Harekatın başlamasıyla iki ilde HDP'lilere yönelik ev baskınları: En az 32 gözaltı

Harekatın başlamasıyla iki ilde HDP'lilere yönelik ev baskınları: En az 32 gözaltı

Türkiye’nin Suriye’ye başlattığı harekatın ardından HDP ve DBP’lilere yönelik iki ilde yapılan ev baskınlarında şu ana kadar 32 kişi gözaltına alındı.

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik başlattığı harekatın ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticilerine yönelik operasyon başlatıldı. Özelikle sınır hattında bulunan il ve ilçelerde siyasetçilerin evlerine baskın düzenlendi. Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde yapılan ev baskınlarında, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi üyesi Yasemin Demirkaya, DBP Nusaybin ilçe Eşbaşkanı Celal Ata, HDP'li Nusaybin Belediye Meclis üyesi Nazım Kök, HDP Mardin İl yöneticisi Neda Alper ve HDP çalışanı Erhan Mutlu gözaltına alındı.

DARP İDDİASI

Gözaltına alınan DBP Nusaybin İlçe Eşbaşkanı Celal Ata'nın, darp edildiği iddia edildi. Öte yandan kent merkezinde Mardin Ebedi Diller Derneği (MEDİ-DER) Eşbaşkanı Leyla Yiğit'in de evine baskın düzenlendiği, ancak evde olmadığı nedeniyle gözaltına alınmadığı öğrenildi. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen siyasetçilerin, nerede tutuldukları hakkında bilgi edinilemedi. 

MARDİN’DE 31 KİŞİ GÖZALTINDA

Kent genelinde siyasetçilere yönelik dün yapılan operasyonlarda 25 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün de yapılan operasyonla gözaltı sayısı 31’e yükseldi. Gözaltına olan siyasetçilerin isimleri şöyle: “Derik Belediye Eşbaşkanı Şerif Kıran, Artuklu Belediye Meclis üyesi Mehmet Ali Amal, Kızıltepe Belediye Meclis üyeleri Hasip Özdemir ve Halil Yağın, Savur Belediye Meclis üyesi Derya Akyol, Kerboran Belediye Meclis üyesi İsmail Kaya, HDP il yöneticisi Hüseyin Alper, HDP yöneticisi Felemez Özgün ve Feridun Dinç, Hamza Arman, Abidin Ünay, Derya Eser, Ayten Esmes, Mehmet Ali Aytuğ, Ahmet Demir, Şemsettin Duman, DBP PM üyesi Yasemin Demirkaya, DBP Nusaybin İlçe Eşbaşkanı Celal Ata, Nusaybin Belediye Meclis üyesi Nazım Kök, HDP Mardin İl yöneticisi Neda Alper, HDP çalışanı Erhan Mutlu, MEDİ-DER Eşbaşkanı Leyla Yiğit ve ismi öğrenilemeyen 5 kişi.”

İZMİR’DE 11 GÖZALTI

İzmir’de Menemen, Dikili, Aliağa ve Bayraklı ilçelerinde aralarında HDP üyelerinin de bulunduğu 18 kişi hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle başlatılan soruşturmada birçok eve baskın düzenlendi. Soruşturma kapsamında yapılan ev baskınlarında Behçet Gündüz, Muhammed Ayhan ve Mehmet Yüksel ile isimleri öğrenilemeyen 8 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlar İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. (MA)