Harbiye'de trans kadına bıçaklı saldırı

Harbiye'de trans kadına bıçaklı saldırı

İstanbul, Harbiye’de trans kadın Beren Ecmel sözle tacizin ardından kesici aletle transfobik saldırıya uğradı

Fotoğraf: Meltem Ulusoy / csgorselarsiv.org 
UYARI: Bu haber şiddete ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir.

İstanbul, Harbiye’de dün akşam (25 Temmuz) bir saldırgan trans kadın Beren Ecmel ve arkadaşı Asya’yı önce sözle taciz etti ardından kesici aletle saldırdı.

Kaos GL'de yer alan habere göre, hastanede ilk müdahalesi yapılan Ecmel’in arkadaşı Asya, 17 yaşındayken kendisinin de yüzüne yanıcı maddeyle saldırdıklarını hatırlatarak çektiği videoda “Benim arkadaşımın yüzünü deldiler. Bize durduk yere saldırdılar. İnsanız biz, kimseye bir zararımız yok. Biz hakkımızı istiyoruz artık, adalet istiyoruz. İnsanız biz, kimseye bir zararımız yok!” dedi.

Ecmel’in başka bir arkadaşının paylaştığı bilgiye göre olay yerinin incelenmesi için bugün şikayette bulunulacak.

Ayrıca bugün Cumhuriyet.com.tr’ye yaşadığı saldırıyı aktaran Beren Ecmel, “Harbiye’den Mecidiyeköy’e yürürken iki kişinin sözlü tacizine uğradık. Uyarmamıza rağmen takip edenlerden birisi peşimize takıldı. Bizi Harbiye Orduevi’ne kadar takip ettiler. Orada darp edildik. Ben taksiye bindim, taksiden indirdi ve bana tekrar saldırdı. Kanlar içindeyken kolumdan sürükleyerek Dolapdere’ye indirdi. Polisleri görünce kaçtım kurtuldum” diye konuştu.

 

DAHA FAZLA