Hande Fırat’tan 'Emine Erdoğan büyük rakamlara çanta almıyor, orijinalin yerine çakma kullanıyor' iddiası

Hande Fırat’tan 'Emine Erdoğan büyük rakamlara çanta almıyor, orijinalin yerine çakma kullanıyor' iddiası

Hürriyet yazarı Hande Fırat bugünkü yazısında Emine Erdoğan'ın orijinal çanta yerine imitasyon çanta kullandığını yazdı. Fırat yazısında "Orijinal marka çanta kullanmamaya özen gösteriyor. Yani iddia edildiği gibi büyük rakamlara çanta alınmıyor" dedi.

İleri Haber

AKP'ye yakınlığı ile bilinen yandaş Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat bugünkü yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki 'çanta tartışması'na ilişkin yazdı.

Kılıçdaroğlu, Fransa mallarına boykot çağrısı üzerine  "Emine Hanım'ın bir çantası var. Onu da saray bahçesinde yaksın" demişti. Erdoğan ise "Bay Kemal eşimle ilgili bazı laflar etti. Sende zerre kadar yürek varsa sen benimle ilgili konuş, eşimle ilgili konuşma" demişti.

Hande Fırat ise bugünkü köşe yazısında imitasyon çanta kullanımının yasak olmasına rağmen, Emine Erdoğan'ın orjinal marka çanta kullanmadığını savundu.

Fırat yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan çantalara asla büyük paralar vermiyor.

Orijinal marka çanta kullanmamaya özen gösteriyor. Yani iddia edildiği gibi büyük rakamlara çanta alınmıyor. Daha çok yerli malını tercih ediyor. Orijinalin yerine çakma yani imitasyonlarını alıyor.

Tercihi daha çok geri dönüşüme imkân veren maddelerden çanta ve aksesuvarlar."

SAHTE ÇANTA KULLANIMI YASAK...

Resmi Gazete’de 2017 yılında yayımlanan Sınai Mülkiyet Kanunu kararına göre, başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal üreten veya hizmet sunan, satışa arz eden veya satan, ithal ya da ihraç eden, ticari amaçla satın alan, bulunduran, nakleden veya depolayan kişi 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılıyor.

Hande Fırat’ın, karara rağmen Emine Erdoğan’ın imitasyon çanta kullanmasını savunması ise dikkat çekiyor.

BELÇİKA'DA MAĞAZA KAPATTIRMIŞTI

Hande Fırat’ın orijinal marka çanta kullanmadığını iddia ettiği Emine Erdoğan, 2015 yılında Belçika’nın Brüksel kentindeki Louise Caddesi’nde yer alan lüks mağazaları yaklaşık bir saat boyunca kapattırarak alışveriş yapmasıyla gündeme gelmişti.