Hamza Tzortzis, Bilal Erdoğan'ın vakfının etkinliğine de katılmış
Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Hamza Andreas Tzortzis'in Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜGVA'nın etkinliğine de katıldığı ortaya çıktı.
29-04-2019 15:25

BoÄŸaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk'e "Allah'ın deÄŸil ÅŸeytanın yanındaydı, ÅŸeriatı kaldırıp laikliÄŸi getirdi" diyen Hamza Tzortzis'in, AKP'li CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan'ın Yüksek İstiÅŸare Kurulu üyesi olduÄŸu Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) etkinliklerine katıldığı ortaya çıktı.
Bunun yanında İstanbul Barosu, geçtiÄŸimiz günlerde BoÄŸaziçi Üniversitesi'nde yaptığı bir konuÅŸmada Atatürk'e hakaret ettiÄŸi ortaya çıkan Hamza Andreas Tzortzis hakkında, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan suç duyurusunda bulundu.
BoÄŸaziçi Üniversitesi İslam AraÅŸtırmaları TopluluÄŸu'nun düzenlediÄŸi bir etkinlikte konuÅŸmacı Hamza Andreas Tzortzis, Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki sözleri büyük tepki görmüÅŸtü.
İLGİLİ HABERLER
Çocuk evindeki çocukları TÜGVA'nın tanışma toplantısına ve ülkü ocaklarına götürmüşler!
Sakarya Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü bünyesindeki çocuk evinde kalan çocukların, Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜGVA'nın tanışma toplantısına ve Ankara'daki çocuk evinde kalan çocukların ise ülkü ocaklarına götürüldüğü ortaya çıktı.
15-11-2019 10:02

Sakarya ValiliÄŸi’ne baÄŸlı Sakarya Çocuk Evleri Sitesi MüdürlüÄŸü bünyesindeki çocuk evinde kalan çocuklar gerici Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) götürüldü. Çocuklar, AKP’li CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan’ın yöneticisi olduÄŸu TÜGVA’nın tanışma etkinliÄŸine katıldı.
Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre Sakarya Çocuk Evleri MüdürlüÄŸü’nün 12 Kasım’da yaptığı açıklamada “Bu akÅŸam çocuklarımızı ikiye böldük. Birinci grubumuz Türkiye Gençlik Vakfı’nda (TÜGVA) tanışma etkinliÄŸine katıldı” ifadeleri yer aldı.
ÜLKÜ OCAKLARI’NA GÖTÜRDÜLER
Ankara’daki Çocuk Evleri’nde kalan çocukların ise 31 Ekim tarihinde Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ne kahvaltıya götürüldüÄŸü öÄŸrenildi. Ülkü Ocakları’ndan yapılan açıklamada “Çocuk Evleri’nden gelen yavrularımızı Genel Merkezimizde düzenlediÄŸimiz kahvaltıda ağırladık. Kıymetli eserleri ile bizleri yalnız bırakmayan sanatçımız Kaya Kuzucu’ya ve yavrularımıza teÅŸekkür ederiz” denildi.
ÇOCUK HAKLARI SÖZLEÅžMESİNE AYKIRI
KHK ile kapatılan Gündem Çocuk DerneÄŸi’nden Ezgi Koman, “Devletin koruması altında olan çocukların, çocuklarla ilgili olmayan, hatta belirli bir siyasi fikri, hareketi temsil eden bir yere kahvaltıya götürülmüÅŸ olması çocuk odaklı bir yaklaşım deÄŸildir. ‘Bu çocuklar, neden buraya kahvaltıya götürüldüler?’ sorusunun yanıtlanması gerekir. Çocuk haklarını odaÄŸa aldığınızda böylesi bir ziyareti sadece davet ve kahvaltı diyerek geçiÅŸtirmemek gerekir. BM Çocuk Hakları SözleÅŸmesi’ne göre devletler koruması altındaki çocukları, yetiÅŸkinlerin ideolojik tercih ve ÅŸartlanmalarından korumak durumundadır” diye konuÅŸtu.
'ÇOCUKLAR SİYASETE MALZEME OLMAMALI'
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu altında kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu Üyesi CHP’li İrfan Kaplan da BirGün’e yaptığı deÄŸerlendirmede, “Çocukların bu tür yerlere malzeme edilmesi doÄŸru deÄŸil. Çocuklar o evlerde çocukluÄŸu yaÅŸamalı ve çocukların bu yerlere götürülmesi doÄŸru deÄŸil. Çocuklar siyasete malzeme olmamalı” dedi.
Bilal'in vakfı Danıştay kararını yok saydı: Çalışmalara tam gaz devam
Bilal Erdoğan’ın vakfı TÜGVA’nın, Danıştay’ın kararına rağmen Türkiye’nin her yerindeki okullarda öğrencileri sınavlara soktuğu ortaya çıktı.
20-04-2019 11:20

AKP'li CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan’ın Yüksek İstiÅŸare Kurulu üyesi olduÄŸu Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA), Danıştay’ın kararına raÄŸmen Türkiye’nin her yerindeki okullarda öÄŸrencileri sınavlara soktuÄŸu ortaya çıktı.
Danıştay 8. Dairesi, geçen yıl ortasında Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB) ile yapılan protokol için, “bir kamu hizmeti olan eÄŸitim-öÄŸretim hizmetinin devlet hizmet alanı içerisinde ancak genel idare esaslarına göre memurlar ve diÄŸer kamu görevlileri eliyle yürütülmesine iliÅŸkin anayasanın buyurucu hükmüne, Türk milli eÄŸitiminin temel ilke ve kurallarına aykırı olduÄŸu” kararına hükmetmiÅŸti.
PROTOKOLLER İPTAL EDİLDİ, VAKIFLAR ÇALIÅžMALARA DEVAM ETTİ
Oda Tv'de yer alan habere göre bir yanda bu protokoller iptal edilirken, bir yanda farklı vakıfların okullarda çalışmalarına devam ettiÄŸi anlaşıldı. 2016 yılında vergi muafiyeti tanınan dernekler arasına alınan TÜGVA, Türkiye’nin diÄŸer ÅŸehirlerinde olduÄŸu gibi Gaziantep’te de öÄŸrencileri sınavlara soktu. Bu duruma tepki gösteren Åžahinbey Belediyesi CHP Meclis Üyesi UÄŸur Kalkan da devlet okullarında özel vakıfların MEB’i aÅŸarak sınav yapmasına karşı çıktı.
Kalkan yaptığı açıklamada ÅŸu soruları dile getirdi:
1) TÜGVA Gaziantep'te Kadriye Abdülmecit Ortaokulu'nda sınav yapma iznini kimden almıştır?
2) Bu izin hangi tarih ve sayı ile verilmiştir?
3) Gaziantep'te yapılan sınav için kaç öÄŸretmen, memur, hizmetli ve idareci görev yapacaktır?
4) Gaziantep'te yarın bu sınavda görev yapacak devlet memurlarının mesai ücretini TÜGVA mı,yoksa devlet mi ödeyecektir?
5) 2019 Yılı içinde baÅŸka hangi vakıf ve dernekler okullarda sınav yapmıştır?
Bilal yine anlamamış: Dünyanın en zengin ülkesi değiliz ama gönlü en zengin ülkesiyiz
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Türkiye'nin dış yardım konusunda dünyada birinci sırada yer aldığını iddia ederek "Dünyanın en zengin ülkesi olduğumuz için değil ama muhakkak dünyanın gönlü en zengin ülkesi olduğumuz için bu böyle" dedi.
11-03-2019 22:11

AKP'li CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın oÄŸlu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstiÅŸare Kurulu Üyesi Bilal ErdoÄŸan, Türkiye'nin dış yardım konusunda dünyada birinci sırada yer aldığını iddia ederek "Dünyanın en zengin ülkesi olduÄŸumuz için deÄŸil ama muhakkak dünyanın gönlü en zengin ülkesi olduÄŸumuz için bu böyle" dedi.
Bilal ErdoÄŸan, TÜGVA Antalya TemsilciliÄŸi ve TÜGVA Kıraathanesi'nin açılışında yaptığı konuÅŸmada Osmanlı İmparatorluÄŸu'nun, kapitalizmin yükselmesi ve Batı'nın güçlenmesiyle ortaya çıkan rüzgarların gerisinde kaldığını ve bu nedenle Osmanlı'nın yıkıldığını, düÅŸmanlarının ÅŸimdiki topraklarını sıkıştırdığını öne sürdü.
'DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKESİ DEĞİLİZ AMA GÖNLÜMÜZ ZENGİN'
Bugün Türkiye'nin, dış yardım konusunda dünyada birinci sırada yer aldığını iddia eden Bilal ErdoÄŸan, "Dünyanın en zengin ülkesi olduÄŸumuz için deÄŸil ama muhakkak dünyanın gönlü en zengin ülkesi olduÄŸumuz için bu böyle. Ülkeyi bu iddiaya sahip hale getiren yöneticilerimiz baÅŸta CumhurbaÅŸkanımız olmak üzere hepsinden Allah razı olsun. CumhurbaÅŸkanımızın derdi gençlere çok daha büyük ufukları hazırlayabilmek, sunabilmek. Bunun için gece gündüz çalışıyorlar. Åžimdi bize düÅŸen gayret etmek. Yolumuz açık. Bize düÅŸen daha büyük iÅŸler üretmek. Daha büyük projelere imza atmak. Dünya çapında iÅŸler yapan gençler inÅŸallah TÜGVA çatısının altından çıkacak" diye konuÅŸtu.
AKP'li belediyeden tarikatlara yurt kıyağı: TÜRGEV’e 4, ENSAR’a 7, TÜGVA’ya 10 bina tahsisi
İBB tarafından hazırlanan ‘STK-Okul- Yurt Faaliyeti Raporu’, yandaş vakıflara sağlanan yurt desteğini gözler önüne serdi. Ensar Vakfı, TÜRGEV, TÜGVA gibi vakıfların açtığı yurtlar için belediye binalar kiraladı. 8 vakfa harcanan para 114 milyon TL'yi buldu.
05-02-2019 11:21

İstanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan ‘STK-Okul- Yurt Faaliyeti Raporu’, yandaÅŸ vakıflara saÄŸlanan yurt desteÄŸini gözler önüne serdi. İBB tarafından hazırlanan raporun medyaya yansımasının ardından yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. İBB’nin kendi hazırladığı raporda yer alan bilgileri reddederek “Vakıflara yardımda bulunmadık” açıklaması ise akıllara durgunluk verdi.
Rapora göre İBB tarafından adı sık sık çocuk istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na 7, TÜRGEV’e 4, Bilal ErdoÄŸan'ın vakfı TÜGVA’ya 10 bina kiralandı. Yönetim kurulunda AKP’li isimlerin yer aldığı Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA gibi 8 vakıfa, ‘bakım-onarım’ gibi giderler için 114 milyon TL harcandı.
Birgün'den UÄŸur Åžahin'in haberine göre, vakıflara yapılan bina kira yardımları raporda ÅŸöyle sıralandı:
-TÜRGEV: Geçen yıl Fatih, ÅžiÅŸli, Avcılar ve Mecidiyeköy’de bulunan 4 bina TÜRGEV’e kiralandı, 6 milyon 137 bin 884 TL’lik tahsis yapıldı. 2014 ile 2018 yılları arasında ise 8 milyon 20 bin 808 TL’lik kiralama bedeli ödendi.
-Ensar Vakfı: 2014 ile 2018 yılları arasında Avcılar, Büyükçekmece, ÅžiÅŸli’de birer bina, AtaÅŸehir ve Kartal’da ise iki adet yapı kiralandı. Yedi bina için, 12 milyon 603 bin 224 TL’lik kira tahsisi yapıldı. Sadece geçen yıl 3 milyon 747 bin 586 TL’lik kiralama bedeli tuttu.
-TÜGVA: 2014 ve 2018 arasında BeÅŸiktaÅŸ, Bakırköy, Silivri, Avcılar, Sarıyer, Çatalca, ÅžiÅŸli, Kadıköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece’de 10 bina kiralandı. 5 milyon 993 bin 775 TL kiraya harcandı. Kiralama bedeli geçen yıl 2 milyon 412 bin 112 TL’ye ulaÅŸtı.
-Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı: 2018’de GaziosmanpaÅŸa’da 1, Üsküdar’da 4 bina kiralanarak, 3 milyon 35 bin 472 TL’lik tahsis yapıldı. 2014-2018 arasında yapılan kiralama bedeli 8 milyon 380 bin 931 TL’yi buldu.
-Asitane Vakfı: 2018’de Fatih’teki bir bina için 412 bin 920 TL kira tahsisi yapıldı. Son 4 yılda ise 1 milyon 302 bin 74 TL’lik kiralama bedeli ödendi.
-Daru’l-Fünun İlahiyat Vakfı: 2018’de Fatih’teki bina için 272 bin 682 TL’lik tahsis yapıldı. 2014 ila 2018 yılları arasında ise 851 bin 666 TL kiralama bedeli ödendi.
İBB’nin 15 milyon TL’yi aÅŸkın destek verdiÄŸi diÄŸer vakıflar ise raporda ÅŸöyle sıralandı
İHH-İnsani Yardım Vakfı, İsmailaÄŸa Vakfı, Gülistan Kuran Kursu, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları DerneÄŸi, Kadın ve Demokrasi DerneÄŸi, Fatih’in Nesli Gençlik ve EÄŸitim DerneÄŸi, İstanbul Din Görevlileri DerneÄŸi, İlim Hizmet AraÅŸtırma Vakfı, Vakt-i Kıraat DerneÄŸi, Yedi Hilal DerneÄŸi.
İMAM HATİPLERİN SADECE ONARIMINA 8 MİLYON TL
Faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre, 123 imam hatip okuluna bakım ve onarım hizmeti verildi. Bu ‘çalışmalar’ kapsamında da 8 milyon 712 bin 668 TL’lik harcama yapıldı. İmam hatiplere malzeme alımlarında ise 853 bin 208 TL’lik bir gider oluÅŸtu. 31 imam hatip okulunun spor salonu tamamlandı, 8 spor salonu da tamamlanmak üzere. Toplam 39 okulun yapım maliyeti ise 63 milyon 900 bin TL.
Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜGVA'nın yemini: Müslümanları çok seveceğiz, Allah için öleceğiz!
Bilal Erdoğan'ın yüksek istişare kurulu üyesi olduğu TÜGVA'da yapılan yemin töreni tepki çekti.
05-02-2019 09:19

AKP'li CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan'ın yüksek istiÅŸare kurulu üyesi olduÄŸu TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) isimli vakfın 'yemin töreni' tepki çekti.
Vakfın sosyal medya hesaplarında paylaşılan yemin töreninde "Müslümanları çok seveceÄŸiz" ve "Allah için öleceÄŸiz" gibi ifadeler yer alıyor.
Aksiyon Akademi kamp programımıza, heyecanımıza heyecan katarak devam ediyoruz.
— TÜGVA Üniversite (@tugvauniversite) February 1, 2019
MarÅŸ gecemiz TÜGVA marşı ile baÅŸladı.#AksiyonAkademi pic.twitter.com/RhvF5DvIVZ
GeçtiÄŸimiz günlerde TÜGVA İstanbul BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından yapılan 74.3 milyon liralık 'yardım' ile gündeme gelmiÅŸti.
İleri Hatırlatıyor
TÜGVA daha önce yayınladığı "Karşı Cins Raporu" ile gündeme gelmiÅŸ, raporda erkekler için 'mahrem' olanlar, 'anne, kız kardeÅŸ, teyze, hala ve yeÄŸenler' olarak, kadınlar için ise 'namahrem' olanlar 'amca, dayı, teyze ve halaoÄŸlu' ÅŸeklinde belirlenmiÅŸti.
Din Öğretimi Harcamalarında Artış
Milli Eğitim Bakanlığı Mali Durum ve Beklentiler Raporu yayımlandı. Rapora göre Din Öğretimi Genel Müdürlüğü giderleri geçen yıla göre ikiye katlandı. Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu yandaş vakıf TÜGVA'nın okullardaki organizasyonları da harcama kaleminde yer aldı.
18-08-2018 10:14

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat İl Özel İdaresi’ne ait bir iÅŸyerinin AKP yandaşı ve yüksek istiÅŸare kurulu üyeliÄŸini Bilal ErdoÄŸan'ın yaptığı TÜGVA adlı vakfa ücretsiz tahsis edilmesine tepki gösterdi.
Mülkiyeti Yozgat İl Özel İdaresi’ne ait olan iÅŸyerinden Esnaf Sanatkarlar ve Odaları BirliÄŸi'nin çıkartılarak, bu yerin kısa adı TÜGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı'na ücretsiz tahsis edildiÄŸini ifade eden Keven, “Esnaf Sanatkarlar ve Odaları BirliÄŸi yıllık 48 bin TL kira öderken, ÅŸu an binanın TÜGVA'ya ücretsiz tahsis edilmesi kamu zararına bir eylem deÄŸil midir? TÜGVA’ya ücretsiz yer tahsis ettiÄŸiniz gibi diÄŸer derneklere de yer tahsisi yapacak mısınız?" diye sorduç
Öte yandan Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB), yılın ilk altı ayındaki harcamalarının ve ikinci altı aya iliÅŸkin öngörülerinin yer aldığı Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nu yayımlandı.
Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre 92 milyar TL’lik bütçesinin ilk dönemde yarısını tüketen MEB’in en önemli harcama kalemini öÄŸretmen ve personelin maaÅŸları oluÅŸturdu. Bakanlığın 2018 yılındaki personel giderleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.83, mal ve hizmet alım giderleri yüzde 13.81, sermaye giderleri ise yüzde 69.09 arttı.
DİN ÖÄžRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ GİDERLERİ İKİYE KATLANDI
İmam hatip okulları ve din öÄŸretimine yönelik etkinliklere ayrılan büyük pay bu yıl da devam etti.
2017’nin ilk 6 ayında 15 milyon harcayan Din ÖÄŸretimi Genel MüdürlüÄŸü, bu yıl giderlerini ikiye katladı ve harcamalar 32 milyon TL’ye ulaÅŸtı. Din ÖÄŸretimi Genel MüdürlüÄŸü ve Din ÖÄŸretimi Okulları’nın ilk 6 ayda harcadığı toplam tutar 4 milyar 255 milyon TL’ye olarak rapora yansıdı.
Dev bütçenin harcandığı kalemler arasında, din ahlak ve deÄŸerler alanı seçmeli derslerinin analizi, kardeÅŸ okul projesi kapsamında iÅŸbirliÄŸi yapılan ülkelere eÄŸitim kursları için gönderilen öÄŸrenciler, hafızlık, Kuran'I güzel okuma, ezan okuma, Arapça bilgi ve etkinlik yarışmaları gibi baÅŸlıklar sıralandı.
ÖDENEK DÖRT KAT AÅžILDI
MEB’in 2018 yılındaki personel giderleri 2017’ye göre yüzde 14,83, mal ve hizmet alım giderleri yüzde 13,81, sermaye giderleri ise yüzde 69,09 arttı. Bakanlığa baÄŸlı müdürlükler ile baÅŸkanlıkların harcamalarının kaydedildiÄŸi rapora göre, Rehberlik ve Denetim BaÅŸkanlığı, 10 milyar 512 milyon TL’lik baÅŸlangıç ödeneÄŸinin neredeyse dört katı (Yüzde 376,93) üzerine çıkarak 39 milyar 923 milyon TL harcadı.
'40 HADİS' YARIŞMALARI DA HARCAMA KALEMİNDE
Ayrıca, Bilal ErdoÄŸan’ın yöneticisi olduÄŸu TÜGVA’nın MEB iÅŸbirliÄŸi ile yıllardır düzenlediÄŸi “40 hadis” yarışmaları paralelinde bakanlığın harcama kaleminde yer alması da dikkat çekti. Raporda “ÖÄŸrencilerimize, İslamın temel kaynaklarından olan hadis ve sünnetin önemini kavratmak, güncel olaylar ışığında hadisleri doÄŸru yorumlamalarına yardımcı olmak amacıyla 40’ar hadisin yer aldığı hadis kitapları hazırlanarak okullarımızla paylaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı.
FATİH PROJESİ ISRARI
MEB’in baÅŸarısızlığı tescillenen ve milyonlarca lira kamu yüküne neden olan FATİH Projesi’ndeki ısrarı, Yenilik ve EÄŸitim Teknoloji Genel MüdürlüÄŸü’nün Temmuz-Aralık döneminde yapması planlanan faaliyetlere de yansıdı. Yılın ilk altı aylık bölümünde 1 milyar 35 milyonluk baÅŸlangıç ödeneÄŸinin yalnızca yüzde 0,74’ünü harcayan müdürlük, yılın ikinci diliminde projeye iliÅŸkin ihale hazırlıklarının tamamlanacağını duyurdu. Bu kapsamında eÄŸitimde teknoloji kullanımına yönelik öÄŸretmen ve öÄŸrencilerin çalışmalarına destek verileceÄŸi, FATİH Projesi ve EBA'nın kullanımını destekleyecek nitelikte uluslararası projeler ve çalışmalar yürütülmeye devam edileceÄŸi ifade edildi.
İlahiyat profesörü 'yüz kızartıcı' suçtan dolayı akademiden atıldı
'Yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak' gerekçesiyle 2017'de şikayet edilen OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa Doğan, YÖK Disiplin Kurulu tarafından kamu görevinden çıkartıldı.
05-12-2019 10:07

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. İsa DoÄŸan, 'Yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak' gerekçesiyle Ekim 2017'de ÅŸikayet edilmesinin ardından YÖK Disiplin Kurulu tarafından kamu görevinden uzaklaÅŸtırıldı.
DoÄŸan, "Ticari faaliyet gösteren özel bir kız pansiyonunu iÅŸletmek, söz konusu kız pansiyonunda kalmak ve pansiyon adına makbuz vermeksizin elden para almak, kendisinden ders alan öÄŸrencileri özel bir pansiyonda kalması için yönlendirmek, gayr-ı meÅŸru iliÅŸki içerisinde bulunmak suretiyle ‘Kamu hizmeti veya öÄŸretim elemanı sıfatı ile baÄŸdaÅŸmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak" iddialarıyla ÅŸikyet edilmiÅŸti.
KAMU GÖREVİNDEN UZAKLAÅžTIRMA CEZASI ALDI
Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, 2547 sayılı YükseköÄŸretim Kanununun 53/b-6c maddesi ile 657 sayılı Kanunun 125/E maddesinin (g) bendi dayanak gösterilerek Prof. Dr. İsa DoÄŸan hakkında açılan davada, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi RektörlüÄŸü, ‘Kamu Görevinden Çıkarma Cezası' talep etti.
İlahiyat Fakültesi ÖÄŸretim üyesi Prof. Dr. İsa DoÄŸan YÖK Disiplin Kurulunda kendisine yöneltilen suçlamaların hiç birini kabul etmedi.
Ancak disiplin kurulu yaptığı deÄŸerlendirme sonucuna Prof. Dr. DoÄŸan’ın, “Ticari faaliyet gösteren özel bir kız pansiyonu iÅŸlettiÄŸi, kendisinin de bu pansiyonda kaldığı ve pansiyon adına makbuz vermeksizin elden para aldığı, kendisinden ders alan öÄŸrencileri özel bir pansiyonda kalmaları için yönlendirdiÄŸi, resmi kayıt tutmadığı, kız yurdunda erkek misafirlerini ağırladığı, öÄŸretim elemanı sıfatına uygun davranmadığı, öÄŸretim elemanı sıfatına baÄŸdaÅŸmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunduÄŸu” belirtilerek kamu görevinden uzaklaÅŸtırma cezası verdi.
Şoförünü fakülte sekreterliğine atayan rektör: Liyakatlı bir atama olduğundan şüphem yok
Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, şoförünü İletişim Fakültesi Sekreteri olarak atadı. İpek, atamanın liyakatlı olduğunu savundu.
03-12-2019 11:04

10 yıllık ÅŸoförünü fakülte sekreterliÄŸine atayan Munzur Üniversitesi Rektörü, atamayı “Bu atamanın liyakatli olduÄŸunu düÅŸünüyorum zaten bu atamanın liyakatsız olduÄŸunu düÅŸünmeseydik atamasını yapmazdık bu konuda liyakatli olduÄŸundan ÅŸüphem yok” sözleriyle savundu.
Sözcü’den Evren DemirbaÅŸ’ın haberine göre, Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek'in 10 yıl ÅŸoförlüÄŸünü yapan Yunus BaÅŸarır’ı iki yıldır boÅŸ olan İletiÅŸim Fakültesi SekreterliÄŸi’ne atadığı ortaya çıkmıştı. İletiÅŸim Fakültesi SekterliÄŸine mayıs ayında atanan Yunus BaÅŸarır'ın Anadolu Üniversitesi AçıköÄŸretim fakültesinden mezun olduÄŸu öÄŸrenildi. Åžoförünü İletiÅŸim Fakültesin sekterliÄŸine atayan Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, “Yunus BaÅŸarır' da 10 yıllık tecrübesi olan üniversitede teknisyen kadrosuyla çalışan kiÅŸi. Bu kiÅŸinin ataması için dekanın teklifi ve rektörün onayı gerekiyor. Åžahsın mevzuata herhangi bir aykırılık olmamasından dolayı ataması gerçekleÅŸmiÅŸtir” dedi.
‘LİYAKATLİ BİR ATAMA OLDUÄžUNDAN ÅžÜPHEM YOK’
İletiÅŸim Fakültesine SekterliÄŸine yapılan atamanın liyakatli bir atama olduÄŸunu savunan Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek kendisini ÅŸu sözlerle savundu:
“Fakülte sekreteri olarak atanabilmek için 10 yıl çalışmışlığının olması ve üniversite mezunu olması gerekiyor.
Bu noktada da söz konusu kiÅŸide diÄŸer atadığımız üç dört kiÅŸinin atamasıyla birlikte Yunus BaÅŸarır' da 10 yıllık tecrübesi olan üniversitede teknisyen kadrosuyla çalışan kiÅŸi. Bu kiÅŸinin ataması için dekanın teklifi ve rektörün onayı gerekiyor. Åžahsın mevzuata herhangi bir aykırılık olmamasından dolayı ataması gerçekleÅŸmiÅŸtir.
Yunus BaÅŸarır geçmiÅŸ süreçlerde teknik kadroda olmasına raÄŸmen ÅŸoförlükte görevlendirilmiÅŸ birisi. Üniversitede ÅŸoförlük görevi olan bir kiÅŸi görevlendirmeyle baÅŸka bir görevde çalışabiliyor Yunus BaÅŸarır'da bu noktada görevlendirilmiÅŸ biri. Bundan önce üniversitede birçok kiÅŸi bu ÅŸekilde atanması yapılmış.
Bu atamanın liyakatli olduÄŸunu düÅŸünüyorum zaten bu atamanın liyakatsız olduÄŸunu düÅŸünmeseydik atamasını yapmazdık bu konuda liyakatli olduÄŸundan ÅŸüphem yok.”
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde faşistlerden bıçaklı saldırı
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde faşist bir grup öğrencilere bıçaklarla saldırdı. Saldırı sırasında bıçaklanarak yaralanan Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden bir öğrenci hastaneye kaldırıldı.
02-12-2019 20:36

İleri Haber
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde bir grup faÅŸist öÄŸrencilere kesici aletlerle saldırıda bulundu.
AkÅŸam saatlerinde gerçekleÅŸen olayda kampüs çıkışında savunmasız durumda olan öÄŸrencilere faÅŸistler bıçaklarla ve delici aletlerle aniden saldırdı. Saldırı sonucu Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden ve Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi bir öÄŸrenci bıçakla yaralandı.
Yaralanan öÄŸrencinin arkadaÅŸlarının yardımıyla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi.
Yakın bir tarihte de Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde bir grup faÅŸist ve Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) öÄŸrencilere joplarla saldırmış, öÄŸrencileri ve akademisyenleri darp etmiÅŸti.
Başkent Üniversitesi'nde 30'dan fazla öğrenci yemekten zehirlendi
Başkent Üniversitesi'nde 30'dan fazla öğrenci yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.
30-11-2019 17:18

İleri Haber
BaÅŸkent Üniversitesi yemekhanesinde dün öÄŸelen saatlerinde çıkan yemekleri tüketen 30'dan fazla öÄŸrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.
Tavuk yemeÄŸinden ve irmik tatlısından zehirlendikleri söylenen ögrenciler önce BaÅŸkent Üniversitesi Medikososyal Merkezi'ne daha sonra da BaÅŸkent Üniversitesi Hastanesi'ne ambulanslarla götürülerek tedavi altına alındı.
İsmini vermek istemeyen ve zehirlenerek hastaneye kaldırılan bir öÄŸrenci, uzun süredir yemekhane yemeklerinden ÅŸikayetçi olduklarını, öÄŸrencilerin zehirlenerek hastaneye kaldırılmasının okul yönetimi tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını dile getirdi.
İTÜ'de ÖGB amirinden öğrencilere tehdit!
İTÜ ÖGB amiri, öğrencileri yemekhanedeki sorunları protesto ettikleri gerekçesiyle "okula almamakla" tehdit etti.
28-11-2019 21:32

İleri Haber
İTÜ'de ÖGB amiri, öÄŸrencileri yemekhane sorunlarını protesto ettikleri gerekçesiyle tehdit etti. ÖGB amiri, öÄŸrencilerin fiÅŸlenmeye yönelik tepkisine "okula almamak" yönünde tehditle karşılık verdi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öÄŸrencileri, üniversite yemekhanesinin kalitesizleÅŸmesi, yemek sırasında uzun kuyruklar oluÅŸması ve buna raÄŸmen Vadi Yemekhanesi'nin açılmaması nedeniyle ses çıkarma eylemi yaptı.
Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) amiri ise yaklaşık 20 ÖGB personeli ile yemekhanenin çıkışında öÄŸrencileri tehdit etti. FiÅŸleme yapan ÖGB amiri, bir öÄŸrenciye, "Senin neden burada olduÄŸunu ve seni kimin buraya gönderdiÄŸini biliyoruz" dedi. ÖÄŸrencilerin "Bu ÅŸekilde konuÅŸarak tehdit ediyorsunuz" söylemlerine ÖGB amiri, "Evet tehdit ediyorum bu okula giremez" ÅŸeklinde karşılık verdi.
İTÜ'de ÖGB amirinden öÄŸrencilere tehdit: "Bu okula giremez"https://t.co/zZBjJRxHK2 pic.twitter.com/RyMaAIf4X8
— İleri Haber (@ilerihaber) November 28, 2019
Öğrenci Sendikası kuruldu: 'Yeryüzündeki tüm yolculuklar tek bir adımla başlar'
"Geleceğimizi Kurtalarım" çağrısıyla gençler tarafından Öğrenci Sendikası kuruldu.
28-11-2019 20:48

İleri Haber
Genç iÅŸsizliÄŸin rekor seviyeye ulaÅŸtığı, eÄŸitimin gericilik ve piyasacılık kıskacına alındığı ve emekçi çocukları için eÄŸitim görmenin günden güne zorlaÅŸtığı ülkemizde, tüm bunlara karşı mücadele etmek için gençler tarafından ÖÄŸrenci Sendikası kuruldu.
Sendikanın kuruluÅŸuyla sosyal medyada da #GeleceÄŸimiziKurtaralım etiketi altında gençler tarafından sendikaya çaÄŸrı yapıldı. ÇaÄŸrıda, “Yeryüzündeki tüm yolculuklar tek bir adımla baÅŸlar” denildi.
Sendikaya kayıt için ise ogrencisendikasi.org adresindeki formu doldurmak yeterli.
Yeryüzündeki tüm yolculuklar tek bir adımla baÅŸlar.
— ÖÄŸrenci Sendikası (@OgrenciSen_) November 28, 2019
Artık yola çıkma vakti: https://t.co/GC8CGQEQQC#GeleceÄŸimiziKurtaralım pic.twitter.com/MbktDqMbcd