Hamaney'den 'Trump' açıklaması: Çok dengesiz biri gibi görünse de...

Hamaney'den 'Trump' açıklaması: Çok dengesiz biri gibi görünse de...

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, ABD Başkanı Trump için, "Çok dengesiz bir insan gibi görünse de Beyaz Saray'da oturan bu kişi, bu şiddetli psikoz ataklarının yanıtsız kalmayacağının farkına varmalı" dedi.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, ülkedeki iktidar karşıtı protestolar için açıklamada bulundu. Açıklamasında ABD ve İngiltere'yi işaret eden Hamaney, "Bir kez daha İran halkı ABD, İngiltere ve ülkeyi dışarıdan yıkmak isyenlere 'başarısız oldunuz ve gelecekte de başarısız olacaksınız' dedi" ifadelerini kullandı.

'PLANI ABD VE SİYONİSTLER HAZIRLADI'

Protestoların arkasında ABD ve İsrail'in olduğunu savunan Hamaney, "İstihbarat kanıtlarına göre bu eylemlerle ilgili 3'lü bir yapı var. Planı ABD ve siyonistler hazırladı. Para ise Basra Körfezi yakınlarındaki zengin bir hükümetten geldi. Kasaplardan oluşan Halkın Mücahitleri Örgütü ise bu planda yardakçı olarak kiralandı" ifadelerini kullandı. 

'ÇOK DENGESİZ BİRİ GİBİ GÖZÜKSE DE...'

Açıklamasında ABD Başkanı Donald Trump'a da mesaj gönderen Hamaney, "Amerikalılar kafalarını kayaya çarptılar. ABD'li yetkililer ilk olarak şunu bilmeli: Hedefi tutturamadınız. Ve gene İran'ı hedef alırlarsa yine başarısız olacaklar. İkinci olarak son günlerde İran'da zarar neden oldular ve bunun yanıtsız bırakılmayacağını bilmeliler. Üçüncü olarak da çok dengesiz bir insan gibi görünse de Beyaz Saray'da oturan bu kişi, bu şiddetli psikoz ataklarının yanıtsız kalmayacağının farkına varmalı" ifadelerini kullandı.