'Hama’daki TSK gözlem noktası tahliye ediliyor, cihatçılar endişeli'

'Hama’daki TSK gözlem noktası tahliye ediliyor, cihatçılar endişeli'

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR); TSK’nin Hama’nın kuzeyindeki gözlem noktasını tahliye ettiğini duyurdu. Diğer yandan bölgedeki cihatçıların endişeli olduğu kaydedildi.

Suriye askerlerinin kuşatması altında kalan ve Hama’nın kuzeyindeki Morek kentinde yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gözlem noktasının Rusya güçleri ile koordinasyon içinde tahliye edileceği duyuruldu. Marbuta’da yer alan habere göre, cihatçılar TSK’nin çekilmesinden huzursuz.

TSK’nin, bir süredir çatışmaların yoğunlaştığı zaviye bölgesine çekileceği iddiasının yer aldığı haberde, cihatçılara ait internet sitelerinde ve haber kaynaklarında Türkiye’nin Rusya ile yeni bir uzlaşı sağladığına dair söylentilerin dolaşmaya başladığı belirtildi.

Öte yandan geçen eylül ayının ortasında Rus yetkililer ile Türk yetkililer arasında İdlip’e dair müzakereler yeniden başlamış fakat herhangi bir sonuç alınamadığı duyurulmuştu.Bazı kaynaklar, bu görüşmelerde Rusya’nın Türkiye’den, gözlem noktalarını azaltması talebinde bulunduğunu yazmıştı.