Halkın Hukuk Bürosu’na baskın: Polis büroda gördüğünü gözaltına aldı!

Halkın Hukuk Bürosu’na baskın: Polis büroda gördüğünü gözaltına aldı!

Halkın Hukuk Bürosu'na polis tarafından baskın düzenlendi. 1'i avukat 3 kişi gözaltına alındı.

Foto: Arşiv

Meryem Yıldırım / @meryem_yildrim

Halkın Hukuk Bürosu’na İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler tarafından baskın düzenlendi. Avukat Yaprak Türkmen ve o sırada büroda bulunan iki kişi gözaltına alındı.

Avukat Yaprak Türkmen ve Oya Aslan hakkındaki yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle düzenlenen baskında yapılan arama işlemi sona erdi ve tutanak tutuldu.

SELÇUK KOZAĞAÇLI İLE AYNI DOSYA 

Konuya ilişkin İleri Haber’e bilgi veren ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, Aslan ve Yaprak hakkındaki yakalama kararının çok sayıda HHB avukatı ve ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da tutuklandığı dosya kapsamında olabileceğini söyledi.

“İstanbul Cumhuriyet Savcılığı bir dosya yürütüyordu. Bu dosyada Berk Ercan adlı bir itirafçının yönlendirmeleri, iftiraları doğrultusunda çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. İlk operasyon 12 Eylül’de yapılmış, 15 avukat tutuklanmıştı. Daha sonra ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı aynı dosya kapsamında tutuklandı” diyen Yeşil, şimdi de aynı dosya kapsamında Türkmen ve Aslan hakkında da yakalama kararı verildiğini iletti.

SAYILAMAYACAK KADAR ÇOK ZIRHLI VE SİVİL ARAÇ

5 avukat binanın önünde beklediklerini aktaran Avukat Yeşil, “Bizi güvenlik gerekçesiyle içeri almıyorlar. ÇHD’li avukat ve İstanbul Barosu’ndan bir avukat aramalara eşlik ediyor” bilgisini verdi. Yeşil, büronun bulunduğu sokakta sayılamayacak kadar fazla sayıda zırhlı araç ve sivil araç olduğunu aktardı.

POLİS TUTTUĞUNU ALMIŞ!

ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, “Avukat Yaprak Türkmen gözaltına alındı. Oya Aslan ise burada değil" diye konuştu.

Yeşil, polisin büro avukatlarının müvekkili olan iki kişinin de baskın sırasında alındıklarını söyledi. 

Yeşil şu bilgileri verdi: "Büroda bulunan iki müvekkil de gözaltına alındı. Burada bir araçta tutuyorlardı, emniyete götürdüler az önce” dedi.

Avukatların bina önündeki bekleyişi sürüyor.