Halkı ‘ekonominin getirdiği fırsatı’ değerlendirmeye çağırdı

Halkı ‘ekonominin getirdiği fırsatı’ değerlendirmeye çağırdı

Artan döviz kurlarını fırsat olarak gören Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının ardından dolar yükselişe geçti.

Artan döviz kurlarını fırsat olarak gören AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bankada, yastık altında, kasasında parası, özellikle dövizi bulunan herkesi yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum” diye halka seslendi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dolar yine yükselişe geçti.

Erdoğan konuşmasında şu satır başlıklarına yer verdi:

“Biz ne yaptığımızı biliyoruz, nasıl yapacağımızı, ne elde edeceğimizi de biliyoruz. Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyorum.

Kuraklıktan zarar gören 651 bin üreticimize toplamda 2,6 milyar lira kuraklık desteği ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına yatırıyoruz.

Amacımız kalıcı üretim, kalıcı istihdam, kalıcı refah sağlamaktır.

2021'de kullanılan yaklaşık 60 milyar liralık esnaf kredisinin 5,2 milyar liralık faiz yükünü, Hazine üstlenmiştir.

Vatandaşlarımıza ayda 1,7 milyar lira katkı sağlayan indirimli stopaj uygulamasını mart ayı sonuna kadar devam ettirme kararı aldık.

Fahiş fiyat artışı yapan, stokçuluğa yönelen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır. Türkiye, tarihinin en kritik ekonomik mücadelelerinden birini verirken fırsatçılık peşinde koşanları ne millet ne tarih ne de devlet affeder.

Bankada, yastık altında, kasasında parası, özellikle dövizi bulunan herkesi yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum.”