Halkevleri'nin eylem çağrısına HAZİRAN'dan destek

Halkevleri'nin eylem çağrısına HAZİRAN'dan destek

HAZİRAN, gözaltına alınan Halkevleri üyeleriyle ilgili çağrı metni yayınladı.

İleri Haber

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) bu sabah saatlerinde Ankara'da evlere düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan Halkevleri üyelerine ilişkin bir çağrı metni yayınladı.

"Halkevleri'nin yanındayız, susmayacağız" denilen metinde, Beşiktaş Meydanı'nda bugün (22 Şubat) 19.30'da gerçekleştirilecek eyleme çağrı yapıldı.

HAZİRAN'ın açıklamasının tam metni şöyle:

Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve Halkevleri üyelerinin gözaltına alınması, tüm muhalefeti susturma operasyonunun bir parçasıdır.

AKP-MHP ittifakı, sonucu önceden ayarlanmış bir seçim sürecinin taşlarını döşemektedir.

Meclise sunulan 26 maddelik ittifak önerisinde, ‘mühürsüz oy pusulalarının kabul edilmesi ve sandıkların taşınması’ maddeleriyle, 16 Nisan gecesi yapılanlar şimdi yasal bir kılıf altında yapılmak istenmektedir.

Bu sürecin bir ayağı da muhalefet yönelik polis-yargı operasyonlarıdır.

Haftalardır muhalefet güçlerine yönelik bir operasyon dalgası devam ettirilmektedir. Halkevleri bunun şimdilik son halkası olmuştur. Bir korku iklimi yaratılarak tüm toplum susturulmaya ve iktidarın planlarına teslim olmaya zorlanmaktadır.

İktidarın bu saldırılarına daha çok dayanışma ve daha çok birlikte mücadele ile yanıt vereceğimiz bilinmelidir.

Bu mesnetsiz iddialara dayanan hukuksuz ve haksız gözaltılar derhal son bulmalı, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve gözaltındaki Halkevleri üyeleri serbest bırakılmalıdır.

Halkevleri’nin yanındayız! Susmayacağız!

Dayanışmayla, kol kola, omuz omuza kazanacağız!