Halkevleri üyesi Ali Gaffar Akkar hayatını kaybetti

Halkevleri üyesi Ali Gaffar Akkar hayatını kaybetti

Eski Bahçelievler Halkevi yöneticisi Ali Gaffar Akkar, hayatını kaybetti.

Eski Bahçelievler Halkevi yöneticisi Ali Gaffar Akkar bir kaza sonucu geçirdiği beyin kanaması sonrasında hayatını kaybetti.

Halkevleri, Türkiye İşçi Partisi  Akkar'ın ardından taziye mesajı paylaştı. 

Sendika.org'un haberine göre, 1960 doğumlu Ali Gaffar Akkar, Pertevniyal Lisesi öğrencisi iken devrimci harekete katıldı. Politik faaliyetlerinden dolayı Pertevniyal Lisesi’nden atılan Akkar, liseyi Fatsa’da tamamladı ve 1977’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ne girdi. Üniversitede Devrimci Gençlik saflarında anti-faşist mücadelede yer aldı.

Çeşitli kamulaştırma eylemleri nedeniyle 1980’de tutuklandı ve Devrimci Yol davasından yargılandı. Davası 12 Eylül’ün ilk yargılamalarından biriydi ve 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul’da Hasdal, Metris ve daha sonra Çanakkale ve Antep hapishanelerinde yattı. Tek tip elbise dayatmasına karşı direnişlerde yer aldı. İlk başarılı eylemlerden biri olan Çanakkale direnişinin katılımcılarındandı.

1992’de hapishaneden çıktı ve bir süre İnsan Hakları Derneği’nde faaliyet yürüttü.

Tartışma Süreci’nde yasal parti yöneliminin dışında kaldı ve Devrimciler’le birlikte hareket etti.

1990’lı yılların ortalarından itibaren Halkevleri’nde çalışmalarını sürdürdü. Bahçelievler Halkevi’nde uzun süre yönetim kurulu üyeliği yaptı. Bütün enerjisiyle genç Halkevcilerle birlikte koşturdu.

Sendika.Org ofisinin teknik altyapısını defalarca yeniden kurdu, ihtiyaç duyulduğunda gece gündüz demeden yardımına koştu, bütün dayanışma etkinliklerinde yanı başımızda oldu.

Son yıllarında, yaşamını yitiren yoldaşlarının anısını yaşatmak için sözlü tarih çalışmaları yürüttü.

Devrimci mücadeleye inancı, direnci, samimiyeti, sıcaklığı ve yardımseverliğiyle mücadele arkadaşlarıyla dostluğunu daima diri tuttu.

Sevgi’nin sevgilisi, Onkan Deniz’in ve Zeynep’in babası, eski mücadele arkadaşlarının Ali’si, genç Halkevcilerin Gaffar abisiydi.

Direnci, inancı ve güler yüzü ile akıllarda kalacak.