Halkevleri üyelerine 'ajanlık' teklifi

Halkevleri üyelerine 'ajanlık' teklifi

İki üyesine ajanlık teklifinde bulunulan Halkevleri, bugün Çağlayan Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Halkevleri, Beyoğlu ve Küçükçekmece kaymakamlıkları tarafından "sosyal yardım" teklifiyle aranan üyelerine, kaymakamlık kapısında polislerce ajanlık teklif edildiğini açıkladı. Bugün Çağlayan Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunan Halkevleri, suç duyurusu sonrasında bir basın açıklaması düzenledi.

Halkevleri'nden yapılan açıklamaya göre, 2 Eylül tarihinde bir Halkevleri üyesi cep telefonundan aranarak kendisine “sosyal yardım” yapılacağı söylenerek Beyoğlu Kaymakamlığı’na çağırıldı. Kaymakamlığa giden üye, orada kendisini bekleyen ve polis olduklarını söyleyen iki kişi tarafından binadan çıkarılarak konuşmak üzere başka bir alana götürüldü. Daha sonra polis olduklarını ifade eden iki kişi tarafından “Halkevleri hakkında bilgi alma” karşılığında üyeye para teklif edildi. Halkevleri üyesinin açık ve net olarak tepki göstermesinin ardından konuşma sonlandırıldı.

Benzer şekilde bir başka Halkevleri üyesi de Küçükçekmece Kaymakamlığı’na yine “sosyal yardım” gerekçesi ile çağrıldı.

'AJANLAŞTIRMA GİRİŞİMLERİ SUÇTUR'

Halkevleri yönetici ve üyeleri, ajanlaştırma teklifine karşı İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu ve ardından da bir basın açıklaması yaptı. Halkevciler adına basın açıklamasını yapan Hasan Pulat şunları söyledi:

AKP-Saray iktidarı, devrimci-demokratik muhalefet örgütlerine yönelik kontrgerillanın ‘tarihsel’ ajanlaştırma taktiğine tüm hızla devam ediyor. Yenilik ise İçişlerine yani Süleyman Soylu’ya bağlı kaymakamlıkların da kolluk kuvvetleri ile doğrudan ilişki içinde bu girişimlerin paravanını oluşturmasıdır.

Halkevleri olarak Saray-AKP iktidarını uyarıyoruz. Çekin kirli ellerinizi bu ülkenin onurunu temsil eden devrimcilerin, demokratların üzerinden. Ajanlaştırma girişimi, para teklifi ve tehdit açık suçtur.  Pandemi koşullarında halka yaşatılan ağır yoksullaşma koşullarında “sosyal yardım” adı altında çağırıp Kaymakamlıkların bu faaliyet için kullanılması ise iktidarın fütursuzluğunu göstermektedir. Sizin kirli taktikleriniz, teklifleriniz bugüne kadar işlemediği gibi bundan sonra da işlemeyecektir. Halkevleri’nin, 88 yıllık tarihi ve bugün verdiği mücadeleyle ilgili bir “sorunuz” var ise buyurun buradayız. Halka yönelik her tür suçu işleyenlerin Halkevleri mücadelesini ve varlığını ‘suçlulaştırılmasına’ izin vermeyeceğiz!

Türkiye halkları salgının bizzat iktidar tarafından ağırlaştırılan sonuçlarına karşı açık bir yaşam savaşı veriyor. Yoksullaşma, işsizlik, hak gaspları alıp başını gitmiş, halkın öfkesi büyüyor. AKP-Saray iktidarı ise pandemiyi açık baskı ve şiddet yöntemleri ile her tür hukuksuzluğu ‘olağanlaştırarak’ hayata geçirmek için fırsata çevirmiştir.

Halkevleri olarak iktidarın her tür baskısı karşısında da halkın haklarını ve çıkarlarını savunacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz.