Halkbank Vurgunu Yarım Saat Sürmüş

Halkbank Vurgunu Yarım Saat Sürmüş

Halkbank Genel Müdürü işlemlerin iptal edildiğine dair yeni bir açıklama yaptı.

Halkbank önceki akşam yaşanan ve birçok iddiaya sebep olan, operasyonel ve sistemsel dış kaynaklı bir hata olduklarını öne sürdükleri  Dolar'ın 3.72, Euro'nun 4.32'den satışa çıkarılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan konuyla ilgili "İşlemler iptal edildi, müşteri hesapları eski haline döndü" dedi.

1763 MÜŞTERİ, 4.6 MİLYON DOLARLIK İŞLEM

Aslan ucuz döviz satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, "10-15 dakikada fark edildi, yarım saat sürdü. 1763 müşteri 4,6 milyon dolarlık işlem gerçekleştirdi" ifadesini kullandı.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Arslan, "Kur bilgisi hatalı girilmiş değil. Ülkeler arası faiz makasının yanlış girilmesinden oldu" derken müşterilerinin hesaplarına bloke konulduğunu öne sürdü.

'ÜLKELER ARASI FAİZ MAKASININ BİR DÜZELTME FAKTÖRÜ...'

Arslan düşük kur  satışını "Kur bilgisi hatalı girilmiş değildir ama ülkeler arası faiz makasının bir düzeltme faktörü olarak kura olan etkisinden kaynaklanan bir yanlış giriş vardır” şeklinde açıklarken “22.01'den itibaren başlıyor. 22.39'a kadar devam ediyor. Bu 10-15 dakika içinde fark ediliyor” dedi.

Müşterilen hesabına bloke konulduğunu ifade eden Arslan "Burada oluşan sistemde hatadan oluşan bir kurdur. Burada sebepsiz zenginleşme teşkil eden bir durumdur. Dolayısıyla müşterilerin hesaplarına bloke konuldu ve özel bir yazılımla bu işlemleri eski haline getirdik” şeklinde konuştu.

Arslan 1763 müşteri 4.6 milyon dolar alımı içi bunun sınırlı sayıda bir işlem olduğunu ifade etti.

 

DAHA FAZLA