Halkbank iddianamesi sonrasında banka hisselerinde açığa satış yasağı

Halkbank iddianamesi sonrasında banka hisselerinde açığa satış yasağı

ABD'de Halkbank hakkında hazırlanan iddianame sonrasında, banka hisselerinde açığa satış geçici olarak yasaklandı.

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürlüğü, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, BİST30 endeksine dahil olan banka hisselerinde, bugünden itibaren geçici olarak açığa satış yasağı getirdi. Söz konusu kararın, ABD'de Halkbank'a yönelik iddianame hazırlanması sonrasında alınması dikkat çekti.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan duyuruya göre, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürlüğünce, BIST 30 Endeksi dahilinde olan Akbank (AKBNK.E); Garanti Bankası (GARAN.E); Halkbank (HALKB.E); İş Bankası (C) (ISCTR.E); Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB.E); VakıfBank (VAKBN.E) ve Yapı Kredi (YKBNK.E) paylarında bugünden itibaren geçici olarak açığa satış yasağı getirildi.

'AÇIĞA SATIŞ' NEDİR?

Bir hisse senedini açığa satmak aslında sahip olmadığınız ama siz satış işlemini yaptıktan sonra fiyatının düşmesini beklediğiniz hisse senedini satmak anlamına gelir. Fiyatı düşmeden satış  yaparsınız, fiyatı düştüğünde aynı hisse senedini daha ucuza geri alarak aradaki fiyat farkından kar edersiniz.  Normal işlemlerde önce alıp, sonra satarak kar ya da zarar ederken; açığa satış işleminde önce satıp, geri alırken oluşan farktan kazanırsınız. 

HALKBANK İDDİANAMESİ

ABD'de Manhattan'daki federal savcıların; İran'a yönelik yaptırımların delinmesi, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarından Halkbank ve hükümet yetkilileri hakkında iddianame hazırladığı belirtilmişti.

DAHA FAZLA