Halka kek, yandaşa rant!

Halka kek, yandaşa rant!

Erdoğan’ın kıraathane vaadinin altından da yandaş bir şirket çıktı. Söz konusu proje, Sanat İstanbul isimli şirket tarafından daha önce hazırlanarak satışa bile sunulmuş.

Erdoğan’ın yeni projesi ‘Millet kıraathanesi’ siyasette tartışılmaya devam ediyor. Erdoğan, 7 Haziran'da Hatay'da yaptığı konuşmada ülkenin dört yanında millet kıraathaneleri kuracaklarını açıkladı. Kıraathanenin 24 saat hizmet vereceğini söyleyen Erdoğan burada çay ve kek ikramı ile kütüphane bulunacağını anlatmıştı.

Sanat İstanbul isimli şirketin Başkanı İlyas Ertemur, Erdoğan’ın projeyi duyurduğu 7 Haziran günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada Millet Kıraathaneleri'nin hazır olduğunu söyledi ve projeye ilişkin fotoğraflar paylaştı.

Ertemur’un paylaşımı; projenin önceden “ısmarlanmış” olduğunu gösterdi.

FİRMANIN ÇALIŞTIĞI KURUMLAR

Sanat İstanbul isimli şirketin referansları ve projeleri de dikkat çekici. Şirketin sitesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Beyoğlu Belediyesi, İSKİ, TOKİ gibi pek çok resmi kurumla çalışıldığı ifade ediliyor.

BELEDİYEDEN İHALELER

İlyas Ertemur'un sahibi olduğu Şehir ve Kültür İşleri Tanıtım Tic. Ltd. Şti’nin Beyoğlu Belediyesi’nden çok sayıda ihale aldığı ve rekabet şartlarının gerçekleşmediği hizmet alımı ihalelerine tek başına girdiği daha önce basına yansımıştı.