Halka IBAN veren Erdoğan, karşılığında 'helallik' istedi: 'Sıkıntıya düşen insanlarımız olduysa...'

Halka IBAN veren Erdoğan, karşılığında 'helallik' istedi: 'Sıkıntıya düşen insanlarımız olduysa...'

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin teşkilatlarıyla video konferans yöntemiyle bayramlaştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası değerlendirmelerde salgın döneminde vatandaşlarına en yaygın ve etkin sosyal destek sağlayan ülkeler arasında Türkiye’nin yer aldığını öne sürerken, ekonomik olarak sıkıntıya düşenlerden ise 'helallik' istedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin teşkilatlarıyla video konferans yöntemiyle bayramlaştı. Görüşmede gündemdeki konularla ilgili partililere seslenen Erdoğan, ‘normalleşme’ süreci ile ilgili kabine toplantısını işaret eden Erdoğan, “Niyetimiz, Mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde, tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz” dedi.

SIKINTIYA DÜŞENLERDEN ‘HELALLİK’ İSTEDİ…

Ekonomi konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, yine pembe bir tablo çizerken, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında halka en fazla sosyal destek veren ülkelerden birinin Türkiye olduğunu öne sürdü.

Erdoğan, şunları söyledi:

“Sanayi üretimi ve ihracat rakamları her ay yeni rekorlar kırarak olumlu yönde ilerliyor. Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz. Hiçbir vatandaşımızın kendini sahipsiz hissetmemesi için devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek sosyal destekleri ciddi oranda artırdık. Nitekim uluslararası değerlendirmelerde salgın döneminde vatandaşlarına en yaygın ve etkin sosyal destek sağlayan ülkeler arasında yer alıyoruz. Sağlık hizmetlerindeki başarısını sosyal ve ekonomik desteklerle taçlandıran Türkiye, kendini gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerin çoğunda gözlenen kriz ikliminin dışında tutabilmiştir. Yeni yatırım ve istihdam arayışlarındaki yükseliş başta olmak üzere pek çok gösterge, ülkemizi aydınlık yarınların beklediğine işaret ediyor.”

SOSYAL MEDYADA YANIT: 'HELAL ETMİYORUM'

Bu sözlerin ardından sosyal medya kullanıcıları Erdoğan'a #HelalEtmiyorum hashtagiyle yanıt verdi. Hashtag kısa sürede gündemde birinci sıraya çıktı