Halk TV'ye zorunlu dini belgesel cezası: Erkan Baş için açanlar ekranda 'şeriat ve tarikat sembolleri' gördü

Halk TV'ye zorunlu dini belgesel cezası: Erkan Baş için açanlar ekranda 'şeriat ve tarikat sembolleri' gördü

''Liderlerle Bayram Sohbeti'' programına konuk olan TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı izlemek için Halk TV'yi açan izleyiciler, RTÜK'ün kanala verdiği zorunlu belgesel yayını sebebiyle ekranda şeriat ve tarikat sembollerinin olduğu dini belgeselle karşılaştı.

İleri Haber

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi programına bayram ve sokağa çıkma yasağında itiraz edilemeyecek bir zamanlamada yayın durdurma cezası tebligatı gönderildi. Pazartesi günü 10.59’dan itibaren ceza uygulanan programda bugün 13.00'da Özlem Gürses'in ''Liderlerle Bayram Sohbeti'' programının konuğu olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ı izlemek için Halk TV'yi açan izleyiciler, ekranda şeriat ve tarikat sembollerinin olduğu dini belgeselle karşılaştı.

RTÜK tarafından zorunlu şekilde izletilen belgeselde şeriat ve tarikat sembollerinin ziyaretçiler tarafından ''ilgiyle izlendiği'' vurguları yer aldı.

ERKAN BAŞ: SADECE BİR TESADÜF OLSA GEREK

Konuya ilişkin Sunucu Özlem Gürses, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak ''Sayın Başkan Erkan Baş, şu anda Halk TV ekranında RTÜK’ün yayın durdurma kararı gereği bir belgesel yayında... Sizinle bayram röportajımız bu yayın nedeniyle saat 13:07 gibi ekranda olacak. Tüm TİP camiasına ve sizi merakla bekleyen izleyicilerimize duyurulur'' dedi.

Gürses'in ardından bir paylaşım yapan Erkan Baş ise ''Program ve bilgilendirme için tüm Halk TV emekçilerine, sayın Özlem Gürses’e teşekkürler... Erkan Baş’ı izlemek için TV başına oturanların 'gönül sultanları' isimli bir belgeseli izleme cezasına çarptırılmaları ise sadece bir tesadüf olsa gerek'' ifadelerini kullandı.

YASAK 29 MAYIS'TA BİTECEK

Karar cuma günü öğleden sonra tebliğ edilmiş, cezanın pazartesi günü 10.59’da uygulanması istenmişti. Halk TV avukatları idare mahkemesine gidip akşam saatlerinde yürütmeyi durdurma kararı alsa da, Medya Mahallesi o gün yayınlanamadı.

Medya Mahallesi programı dünden başlayarak 4 gün boyunca yayında olmayacak. Yerine RTÜK’ün gönderdiği dini belgesel yayınlanacak. Ayşenur Arslan 29 Mayıs cuma günü izleyici karşısında olacak. 

YİNE ZAMAN AYARLI BİLDİRİM

25, 26, 27, 28 Mayıs’taki yayın durdurma kararı da yine zaman ayarlı bir şekilde Halk TV’ye bildirildi. RTÜK son kararını cuma günü Halk TV’ye tebliğ etti ve pazartesi günü uygulanmasını istedi. Bayram dolayısıyla adliyelerin kapalı ve itiraz süreçlerini işletmenin mümkün olmadığı bu süreçte gönderilen tebligat dikkat çekti.