‘Halk TV'de sendika engelleniyor’ iddiası doğrulandı!

‘Halk TV'de sendika engelleniyor’ iddiası doğrulandı!

Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu'nun, TGS ile masaya oturmak istemediği iddia edilmişti. Sendikadan yapılan açıklamada, bu iddialar doğrulandı.

İleri Haber

TGS’den yapılan açıklamada, Halk TV’de patron Cafer Mahiroğlu’nun sendikalaşmayı engellediği yönündeki haberler doğrulandı. Açıklamada, “Türkiye Gazeteciler Sendikası, hala sorunun çözümü ve sendika hakkına saygı gösterilmesi için Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu’nu, olumlu adım atmaya davet ediyor” denildi.

Dün medyakoridoru.com’da yer alan habere göre, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS); Halk TV’de örgütlenerek yeterli sayıya ulaştı ve haziran ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan toplu iş sözleşmesi (TİS) için yetki aldı. Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu bu yetkiye itiraz ettiği öne sürüldü. Mahiroğlu'nun, TGS ile masaya oturmak istemediği iddia edildi.

TGS’den bugün yapılan açıklamada, bu iddialar doğrulandı. Açıklamada, sendikanın Halk TV’de 1 yıldır süren örgütlenme çalışmasının ardından, 20.05.2021 tarihinde Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çoğunluk tespiti için başvuru yaptığı, 27.05.2021 tarihinde Bakanlık tarafından, “TGS’nin Toplu İş Sözleşmesi İmzalamak İçin Gerekli Üye Çoğunluğuna Sahip Olduğu”nun tespit edildiği belirtildi.

‘GÖRÜŞMELER BAŞLADI, MAHİROĞLU İTİRAZ ETTİ’

Çoğunluk yazısının sendikaya ulaşmasının ardından, dönemin Halk TV İnsan Kaynakları Yöneticisi ve avukatının sendikayı aradıkları ve TGS ile Halk TV’nin bu yetkilileri arasında, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin ne zaman, nasıl başlatılacağı yönünde, görüşmelerin gerçekleştiği belirtilen açıklamada, sonraki süreç şöyle anlatıldı:

Ancak birkaç gün sonra Halk TV patronu, TİS konusunda yetkili avukatlarını değiştirerek, sendikamızın çoğunluğuna itiraz etmiştir. Halk TV tarafından Bakanlık Çoğunluk Tespitine İtiraz davası, yetkisiz mahkemede açılmış olup yetki itirazında bulunduğumuz dava dosyası, maalesef halen yetkili mahkemeye dahi ulaşamamıştır. Dava süreci şimdiden, yetkisiz mahkemeye dava açılmak suretiyle ayrıca uzatılmıştır.

‘RANDEVU TALEBİMİZE YANIT VERİLMEDİ’

Bu süreçte, her zaman diyalogdan yana olan sendikamız Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu’ndan defaatle randevu talebinde bulunmuştur. Görüşme taleplerimize olumlu yanıt verilmemiştir.

‘SENDİKA HALK TV’Yİ KARIŞTIRACAK’

TGS, çalışma hayatında aktif rol üstlenen siyasetçiler ve diğer sendikacılar vasıtasıyla, sorunun barışçıl çözümü için girişimlerde bulunmuş, ancak Halk TV patronunun, “Sendika’nın, Halk TV’yi karıştıracağı, sendika ile toplu sözleşme masasına oturmayacağı yönündeki söylem ve yaklaşımı nedeniyle” maalesef halen bir çözüm geliştirilememiştir.

‘MAHİROĞLU’NU OLUMLU ADIM ATMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Bugün gelinen noktada, Halk TV patronunun sendika karşıtı tavrının kamuoyuna yansıdığı belirtilen açıklamada, “Türkiye Gazeteciler Sendikası, hala sorunun çözümü ve sendika hakkına saygı gösterilmesi için Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu’nu, olumlu adım atmaya davet ediyoruz” denildi.