Halk otobüsleri kontak kapattı

Halk otobüsleri kontak kapattı

Halk otobüsü sahipleri bugün kontak kapattı. İETT'den açıklama gecikmedi.

İstanbul Otobüs A.Ş. bünyesinde hizmet veren sendika üyesi erguvan halk otobüsü işletmecileri zarar ettiklerini söyleyerek kontak kapattı.

Kontak kapatan bir grup otobüs sahibi, Olimpiyat Stadı çevresinde toplanırken, eylemin Avrupa yakasındaki 600 otobüsü kapsadığı belirtiliyor.

İşletmeciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) aldıkları paranın maliyetlerini karşılamadığından şikayet ediyor.

İETT'DEN AÇIKLAMA: İHALEYLE ALDILAR, İDDİALAR GERÇEKDIŞI

İETT’den ise eyleme ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, önlemler alındığı ve ihtiyaç olan hatlara ek seferler konulduğu kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere söz konusu taşımacılar idare tarafından düzenlenen 2 ayrı ihale sonucu 10 ve 15 yıllığına taşımacılık hizmeti vermeye hak kazanmışlardır. Taşımacılar, taşımacılık faaliyetini sözleşme ve mevzuat hükümlerine göre yerine getirmekle yükümlüdürler. Söz konusu taşımacıların yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmadığı gibi yapılması planlanan eylem, sözleşmenin ‘Toplu olarak direniş yaparak taşımacılığı durdurmak, aksatmak otobüsle birlikte gösteri yapmak, kamu düzenini ve otoritesini sarsacak vb. eylemlerde bulunmak’ hükmü kapsamında değerlendirilecektir.”