Halk maskeye ulaşamazken...: 10 ilde maske zorunluluğu

Halk maskeye ulaşamazken...: 10 ilde maske zorunluluğu

Covid-19 salgını ülkede yayılmaya başladığından bu yana halk bir maske kriziyle de karşı karşıya bırakıldı. Yapılan en son açıklamaya göre de maskeler tanesi tavan fiyat 1 liradan olmak üzere satışa çıkarıldı.

Covid-19 salgınına karşı sosyal mesafe kuralıyla birlikte en önemli tedbir uygulamalarından biri olarak öne çıkan maske kullanımı, Türkiye'deki 10 ilde zorunlu hale getirildi. Yurttaşların büyük bölümü ise hala maskeye ulaşımda sorun yaşıyor.

İktidarın açıkladığı "Kontrollü Sosyal Hayat" sürecinde pazar yerleri, marketler, AVM'ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile tekrar hizmet vermeye başlayan kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, bazı illerde hıfzıssıhha kurulları tarafından sokağa çıkıldığında da mecburi tutuluyor.

Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla ve Uşak İl Hıfzısıhha Kurulları, sokağa maskesiz çıkmayı yasakladı. Bu kararlarını duyururken sosyal mesafe kuralına da dikkati çeken kurullar, maske kullanımının yanı sıra sosyal mesafe kuralının da önemi üzerinde durdu.

HALK MASKEYE ULAŞAMIYOR

Covid-19 salgını ülkede yayılmaya başladığından bu yana halk bir maske kriziyle de karşı karşıya bırakıldı. Öncelikle Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından maskenin 2 buçuk lira karşılığında halkın ulaşabileceği yerlerden temin edilebileceği açıklaması tepkiler üzerine Erdoğan tarafından birkaç gün sonra değiştirilmiş ve maskenin ücretsiz dağıtılacağı duyurulmuştu. PTT’ye yapılan başvurularla alınacağı söylenen maskeler, sistemdeki aksaklıklar nedeniyle E-Devlet’e yönlendirilmişti. Bu yöntemden de sonuç alınamayınca Sağlık Bakanlığı tarafından telefonlara gönderilen kodlarla, maskelerin eczanelerden temin edilebileceği belirtilmişti.

Birçok yurttaş tüm bu yöntemlerle maskeye ulaşamazken, ardından sigortalı çalışanların maskelerine çalıştıkları yerlerden ulaşacağı duyuruldu.

Yapılan en son açıklamaya göre de maskeler tanesi tavan fiyat 1 liradan olmak üzere satışa çıkarıldı.

DAHA FAZLA