Halk Lula'ya özgürlük için sokağa çıkıyor

Halk Lula'ya özgürlük için sokağa çıkıyor

Bugün, Brezilya’da tutuklu bulunan eski Devlet Başkanı Lula da Silva’nın tutukluluğunun birinci yılı. Halk, Lula'ya özgürlük talebiyle sokağa çıkıyor.

1 senedir tutuklu olan eski Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva için özgürlük talep etmek amacıyla 7-10 Nisan tarihleri ​​arasında dünya genelinde 30’dan fazla şehir ve 16 ülkede eylemler yapılacak.

Lula, şu anki Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro’nun aşırı sağ hükümetine Adalet Bakanı olarak atanan eski savcı Sergio Moro başkanlığındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle hapsedildi.

Lula’ya Özgürlük Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Lula’ya yönelik haksız karalama kampanyasının Brezilya’da ve yurt dışında öfkeye yol açtığı vurgulanarak, “Lula, milyonlarca Brezilyalı’yı işçi haklarına ve insan haklarına saygısı ve kapsayıcı bir hükümetle yoksulluktan kurtardı. Tutuklanması siyasi bir karardı. Dünyadaki emek hareketleri olarak demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne saygı gösterilmesini talep etmek için bir araya geliyoruz. Bu çağrı, Lula’nın serbest bırakılması gerektiği ve Başkanlığı altında kaydedilen ilerlemenin korunması gerektiği anlamına geliyor ” dedi

Birgün'ün haberine göre, Lula’ya Özgürlük Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Lula’ya yönelik haksız karalama kampanyasının Brezilya’da ve yurt dışında öfkeye yol açtığı vurgulanarak, “Lula, milyonlarca Brezilyalı’yı işçi haklarına ve insan haklarına saygısı ve kapsayıcı bir hükümetle yoksulluktan kurtardı. Tutuklanması siyasi bir karardı. Dünyadaki emek hareketleri olarak demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne saygı gösterilmesini talep etmek için bir araya geliyoruz. Bu çağrı, Lula’nın serbest bırakılması gerektiği ve Başkanlığı altında kaydedilen ilerlemenin korunması gerektiği anlamına geliyor ”dedi