Halit Ayar'ın katiline 'iyi hal' izni

Halit Ayar'ın katiline 'iyi hal' izni

Elektrik mühendisi Halit Ayar’ı para vermediği için öldüren suç makinesi Emra Yaşar’a ‘iyi halli’ olduğu için cezaevinden bir hafta izin verilmiş.

Elektrik mühendisi Halit Ayar’ı para vermediği için öldüren suç makinesi Emra Yaşar’a ‘iyi halli’ olduğu için cezaevinden bir hafta izin verilmiş. Yaşar, Ayar'ı bu izin sürecinde katletmiş.

Milliyet'in haberine göre, 15 suçtan kaydı bulunan saldırgana izin verilmesini eleştiren hukukçular, “Suçlular gibi infaz sistemi de ıslah edilmeli. Normal bir infaz hukukumuz olsa, bu adam dışarıda olmazdı” dedi.

Beyoğlu’nda cuma gecesi İTÜ elektrik mühendisliği mezunu Halit Ayar (23) ve iki arkadaşı durakta beklerken, yanlarına gelen Emra Yaşar (27) ile Erhan Kurdal’ın (27) para isteğini reddetti. Gençler para vermedikleri için bıçaklı Yaşar ile elinde kırık şişe olan Kurdal’ın saldırısına uğradı. Yaşar’ın göğsünden bıçakladığı Halit Ayar hayatını kaybetti, arkadaşı Sinan Nalçacı ise yaralandı. Dün tutuklanan iki katil zanlısı suç makinesi çıktı. Emra Yaşar’ın, ‘hırsızlık’, ‘yaralama’, ‘uyuşturucu’ ve ‘tehdit ve gasp’ suçlarından 15 sabıka kaydının olduğu ve 2014’te ‘tehdit ve gasp’tan hüküm giyerek cezaevine girdiği belirlendi. Yaşar’ın 2016’da Kırklareli Açık Cezaevi’ne yollandığı, “iyi hali” sebebiyle 2 Eylül’de ailesinin yanına izne çıkarıldığı ortaya çıktı. Dışarı çıkar çıkmaz mühendisi öldüren Yaşar’ın dün cezaevine teslim olması gerekiyordu.

Erhan Kurdal’ın da ‘yaralama’, ‘uyuşturucu’, ‘gasp’ ve ‘polise mukavemet’ suçlarından 10 kaydının olduğu belirlendi. Kurdal’ın ‘gasp’ suçundan aldığı ceza uyarınca bir süre cezaevinde kaldığı ve kısa süre önce tahliye edildiği öğrenildi. Her iki katil zanlısı dün tutuklandı. Yaşar mahkemede, “Şu an Kırıkkale Cezaevi’nde mahkumum. Olay günü parkta uyuşturucu içtik. Erhan evde bana hançer vermişti. Duraktaki gençleri korkutmak için hançeri çıkarıp salladım. İçkiliydim. Çok üzgünüm. Serbest kalmak istiyorum” dedi. Erhan Kurdal da “Pişmanım. Bende silah yoktu. Arkadaşımda bıçak vardı. Alkollüydük” diye ifade verdi.

Emra Yaşar’ı mahkemede savunmak için CMK’dan atanan avukatın şüpheliyi “Ben bunu savunmam” diyerek reddettiği, bu nedenle barodan dosyaya başka bir avukat atandığı öğrenildi. Avukat A.S., şüpheli Emra Yaşar’ın mahkemedeki sorgusundan çekilmesiyle ilgili “Vicdanen rahatsızlık duydum” dedi.