Haliç Kongre Merkezi’nde genel kurul yapınca bulaşan virüs, başkan adayı tanıtırken bulaşmıyor!

Haliç Kongre Merkezi’nde genel kurul yapınca bulaşan virüs, başkan adayı tanıtırken bulaşmıyor!

İstanbul Barosu Genel Kurulu’nun pandemi gerekçesiyle engellendiği mekanda yandaş baronun başkan adayı tanıtım toplantısı yapması tepkilere neden oldu.

İleri Haber

İstanbul Barosu üyesi avukatların 10 Ekim’deki Genel Kurul için Haliç Kongre Merkezi’ne girmesi ‘’pandemi’’ gerekçesiyle engellenirken, hükümete yakın isimler tarafından kurulan 2 No’lu Baro’nun yine Haliç Kongre Merkezi’nde ‘’başkan adayı tanıtım toplantısı’’ yapması tepkilere yol açtı.

Avukatlar, baro seçim grupları ve hukuk örgütleri; İstanbul Barosu seçimlerinin İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle İl HIfzıssıhha Kurulu tarafından hukuksuz olarak iptal edilmesine karşı Genel Kurul için Haliç Kongre Merkezi önünde toplanmış ve avukatların Haliç Kongre Merkezi'ne girişi polis barikatları ile engellenmişti. Aynı genelgede, siyasi partilerin ve sendikaların genel kurul yapmasının serbest bırakılması ise ‘’Virüs sadece avukatlara mı bulaşıyor?’’ tepkisiyle karşılaşmıştı.

Hükümete yakın isimler tarafından kurulan 2 No’lu Baro’nun başkan adayı tanıtım toplantısı, dün Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Yüzlerce avukatın bir araya geldiği toplantı herhangi bir engellemeyle karşılaşmazken, birçok baro başkanı ve avukat ise İstanbul Barosu Genel Kurulu’nun engellendiği mekanda yandaş baroya toplantı yapma izni verilmesine isyan etti.

‘SİYASİ PARTİLERE BULAŞMAYAN VİRÜS 2 NO’LU BARO’YA DA BULAŞMIYOR’

Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, toplantıya izin verilmesine ‘’Baro Genel Kurullarını erteleme gerekçesi pandemi öyle mi? İstanbul 2 No’lu Baro ise Haliç Kongre Merkezi’nde toplanabilir. Niye? Siyasi parti kongrelerinde bulaşmayan virüs İstanbul 2 No’lu Baro toplantısında da bulaşmıyor’’ ifadeleriyle tepki gösterirken, Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci ise ‘’Baroların genel kurullarını pandemi gerekçesi ile ertele, İstanbul 2. No’lu Baro’suna Haliç Kongre Merkezi’nde toplantı için izin ver. Anlaşılan bu virüs siyasi partilere bulaşmadığı gibi İstanbul 2. No’lu Baro’suna da bulaşmıyor’’ dedi.

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt ise ‘’Barolara toplantı yasaktı hani! 2 No'lu olunca barodan sayılmıyor demek. İşinize geldiği gibi yapın her şeyi; hukuku da demokrasiyi de çocuk oyuncağına çevirdiniz. Bravo size’’ ifadelerini kullandı.