Halfeti'de işkence: Cinsel organlarına elektrik verilmiş!

Halfeti'de işkence: Cinsel organlarına elektrik verilmiş!

Şanlıurfa Halfeti’de gözaltına alınıp, günlerce işkenceye maruz kalan Ahmet ve Müslüm Yıldırım kardeşler, serbest bırakılmaları sonrası yaşadıklarını anlattı. İşkencenin evlerinde başladığını söyleyen Yıldırım kardeşler, götürüldükleri emniyette ise cinsel organlarına elektrik verilmesine varan işkencelere maruz kaldı. 

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Dergili Mahallesi’nde 18 Mayıs günü yaşanan çatışmanın ardından Halfeti ve Bozova ilçelerinde gözatına alınan 47 kişiden bugüne kadar 19’u serbest bırakılırken, diğerleri hala gözaltında. Gözaltına alınanlara yapılan işkenceler, mağdurların anlatımları ile ortaya çıkmaya devam ediyor. 

Gözaltına alınıp, serbest bırakıldıktan sonra maruz kaldıkları işkence ve kötü muameleyi anlatanlara Bozova'nın Koçhisar (Qoser) Mahallesi’ndeki gözaltına alınan Ahmet ve Müslüm Yıldırım kardeşler de eklendi.

İfade işlemlerinin tamamlanması sonrası dün serbest bırakılan Yıldırım kardeşler, Yaylak Jandarma Karakolu bahçesinde elleri arkadan kelepçeli halde yüzüstü yere yatırılmış vaziyette fotoğrafları yansıyan kişiler arasındaydı.

Yıldırım kardeşler, evlerinde başlayıp Jandarma Karakolu ve TEM Şube’de devam eden maruz kaldıkları kötü muamele ve işkenceyi Mezopotamya Ajansı'na (MA) anlattı.

KAFASINDA KIRIK VAR

Kafasında kırık, vücudunun farklı yerlerinde ise darp izleri bulunan Ahmet Yıldırım’ın görüntüsü yapılan işkencelerden dolayı oldukça bitkin ve halsiz. 

Yıldırım, evinde günlük yaşamına devam ettiği sırada evinin avlusunda özel harekat timlerinin olduğunu fark etmesi üzerine camdan kendilerine baktığını belirtti. O anda içlerinden bir tanesinin küfür ederek ‘perdeni kapat bize bakma’ dediğini kaydeden Yıldırım, sonrasında ise kapısının çalındıını, kapıyı açmasıyla birlikte ise kendisine vurulmaya başlandığını anlattı.

Kendisinden nufüs cüzdanını isteyen polislerin, daha sonrasında kardeşi Emin Yıldırım’ın evine gittiğini söyleyen Yıldırım, orada bulunan yeğeni Uğur Yıldırım'ın ters kelepçelendikten sonra dövülmeye başlandığını anlattı.

Gözaltına alınmaları sonrası ise ilk önce Yaylak Janadarma Karakolu’na götürüldüler. Burada gözaltına alınmış diğer bazı kişilerle birlikte elleri kelepçeli, yüzü koyun yere yatırılmış halde fooğrafları yansıyan Yıldırım kardeşler daha sonra Urfa TEM Şube’ye götürüldü.

'BİZE ELEKTRİK VERDİLER'

Yıldırım, kendilerine burada yaşatılanları şu sözlerle dile getirdi: “TEM'de bize elektrik verdiler. Beni gelip nezarethaneden alırken, kafama siyah bir torba geçirdiler. Sonra beni dövmeye başladılar. Hiçbir şey göremiyordum. Kaç kişi vuruyordu belli değildi. Elbiselerimi çıkarıp çıplak hale getirdiler. Bana vurup yere yatırdılar. Elimi, ayağımı bağladılar. Beni sırt üstü yatırıp cinsel organıma elektriğe verdiler. Kafamı kırdılar. Kafamdaki yara izi hala var. Bir de benim yanımda Ömer Gül vardı, ona da çok işkence yapıyorlardı.”

DOKTORLAR MÜDAHALE ETMEMİŞ!

Yıldırım, sağlık kontrolü için götürüldükleri hastanedeki doktorların işkence gördükleri her hallerinden belli olmasına rağmen hiçbir müdahalede bulunmadığını da ifade etti. Yıldırım, “Ağzımız burnumuz kan içindeydi ama doktorlar bunu gördükleri halde bize müdahale etmiyorlardı” diye belirtti.

Sağ kulak arkasında yırtığa bağlı 6 dikiş ve sağ bacağında morluk olan Müslüm Yıldırım ise, gözaltında yaşadıklarını korkulu gözlerle anlattı. Yıldıım, işkence ve kötü muamalenin daha evde gözaltına alınırken başladığını dile getirdi. Çocuklarının gözü önünde darp edildiğini söyleyen Yıldırım, yerde yüzüstü yatırılmış halde bekletildikleri Yaylak Karakolu’nda da özel harekat polislerinin kafalarına basıp, tekme atıklarını, yine ağır küfür ve hakaretlerde bulunduklarını kaydetti.

Yıldırım, “Hepimizi dışarıya çıkardılar. Bizi yüz üstü yere yatırdılar. Sonra bize işkence yaptılar. Küfür ve hakaret ediyorlardı. Silah dipçikleri ile bizi darp ettiler. Bizi dövdüler. Sonra bizi TEM Şube’ye getirdiler. Biz 6-7 gün TEM'de kaldık. Burada da kötü muamele ve işkence devam etti” dedi.

Neden gözaltına alındıklarını bilmezken, emniyette sürekli ‘Siz bizim bir arkadaşımızın ölmesine sebebiyet verdiniz’ suçlamasına maruz kaldıklarını belirten Yıldırım, ancak hiçbir şeyden haberleri olmadan günlerce işkence gördüklerini kaydetti.