Haklarını isteyen işçilere patrondan saldırı!

Haklarını isteyen işçilere patrondan saldırı!

Sakarya'da bir otoyol şantiyesinde çalışırken 3 aylık alacakları ödenmeden işten çıkarılan işçilerin, ücretlerini talep ettikleri için darp edilerek şantiyeden çıkarıldıkları öğrenildi.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde yapımı devam eden Kuzey Marmara Otoyolu şantiyesinde çalışan işçilerin işten çıkarıldıktan sonra 3 aylık alacaklarını talep etmesi üzerine darp edildiği öğrenildi.

Otoyolun ana yüklenicisi olan Kolin İnşaat’ın taşeronu Zeni Grup firmasında çalışan 15 işçi 5 Nisan günü işten çıkarıldı.  İşçilere, 3 aylık ücretlerinin daha sonra kendilerine verileceği söylenirken, işçiler, hem yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle hem de paraları olmadığı için şehirden ayrılamadılar. Bunun üzerine işçiler, İnşaat Ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) ile iletişime geçti. Sendika, konuyla alakalı firma ile görüştü.

PATRONUN ELEMANLARI SALDIRDI

İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan, dün firma yöneticileriyle yapılan görüşme sonrası işçilerin ücretlerinin bir kısmının yatırıldığını ve diğer ücretlerin de yatırılması gerektiğini söylerek,  “İşçiler şantiyeden ayrılmama kararı aldı. Bugün patron yanında elemanları ile işçilere saldırarak şantiyeden çıkartmaya çalışıyor. İki işçi arkadaşımız darp edildi. Hastanede darp raporu aldıktan sonra karakola gidip şikayetçi oldular. Diğer işçiler ise sendika temsilcilerimiz ile beraber, şantiyenin önünde bekliyor” ifadelerini kullandı. (MA)