Haklarında hapis cezası verilen TARİŞ işçilerinden Cem Güdücü: Ülkede yükselen işçi direnişlerini engellemek istiyorlar

Haklarında hapis cezası verilen TARİŞ işçilerinden Cem Güdücü: Ülkede yükselen işçi direnişlerini engellemek istiyorlar

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasından çıkarılmaları üzerine direnişe geçen Gıda-İş üyesi işçilere ve sendikacılara, açılan davada, kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Verilen hukuksuz kararı işten çıkartılan ve ceza alan işçilerden Cem Güdücü İleri Haber'e değerlendirdi.

Volkan Karadede - @VolkanKaradede

Geçtiğimiz Kasım ayında İzmir’deki TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikası yönetimi, Gıda-İş’e üye olan işçileri işten attı. İşten atmalara karşı işçiler fabrika içerisinde bekleyişe geçerken birçok sendika yöneticisi ise işçilere destek verdi.

İzmir’de Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasından çıkarılmaları üzerine direnişe geçen Gıda-İş üyesi işçilere ve destek veren sendikacılara, açılan davada, kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Verilen hukuksuz kararı işten çıkartılan ve ceza alan işçilerden Cem Güdücü İleri Haber'e değerlendirdi.

'HAKİM İŞÇİLERİN DEĞİL PATRONUN ÇIKARINI SAVUNUYOR'

Karar karşısında avukat arkadaşlarıyla birlikte şaşkınlık içerisinde olduklarını dile getiren TARİŞ işçisi Cem Güdücü hakimin verdiği kararın tam aksi yönde işçilerin değil patronun çıkarını savunarak, direnişleriyle ilgili olmayan nedenleri göstererek karar verdiğini dile getirdi.

'YÜKSELEN İŞÇİ DİRENİŞLERİNİ ENGELLEMEK İÇİN BİR YERLERDEN EMİR GELDİ'

Güdücü, bu verilen kararda net bir kasıt olduğunu, ülkedeki yükselen işçi direnişlerini engellemek, kıdem tazminatı gibi işçilerin en doğal haklarını törpülemek için ne kadar mahkeme varsa oralara bir yerlerden emir gittiğini belirtti.

Kendilerine toplantı ve yürüş  haklarına muhalefet etmekten ve iş yerinin işgal edildiğini gerekçe göstererek ceza verdiğini fakat iş yerinden neden çıkarıldıklarını hala bilmediklerini söyleyen Güdücü, “TARİŞ tarafından iş yerini zarara uğrattığmız gerekçesiyle dava açıldı, hakim de iş yeri yöneticilerinin dışarıya çıkma haklarını engellediğimiz gerekçesiyle ceza verdi, gerçekten komik gerekçeler bunlar” dedi.

'PATRONLARIN TANIKLARI POLİS AMİRLERİ'

Mahkeme heyetinin bu cezayı verirken hiçbir biçimde kendilerine sormadığını iş yeri yönetiminin şikayeti üzerine  tek taraflı olarak bir karar verdiğini, hiçbir şekilde savunmalarını almadan ceza verdiğini ifade eden Güdücü, iş yeri yönetiminin tanıkları olarak İzmir Emniyet Müdürü Yardımcısı’nı gösterdiklerini ve tanıklık ettiğini söyledi.

'MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK'

İzmir Baro Başkanı'nın da duruşmalarına katıldığını ve verilen kararları hukuksuzluk adına emsal olarak değerlendirdiğini söyleyen Cem Güdücü, itiraz dilekçeleriyle mahkemeye baş vuracaklarını, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini, hatta  bu kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar götüreceklerini belirtti.