Hakları verilmeyen sağlık emekçileri Sultangazi'den seslendi: 'Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler'

Hakları verilmeyen sağlık emekçileri Sultangazi'den seslendi: 'Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler'

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı üzere 3 ay boyunca ödeneceği söylenen sağlık emekçileri, ek ödemelerin yatırılmaması sebebiyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Sultangazi'deki binası önünde eylem yaptı.

İleri Haber

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede en ön safta duran sağlık emekçileri, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı üzere 3 ay boyunca ödeneceği söylenen ek ödemelerin yatırılmaması sebebiyle İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sultangazi Ek Hizmet Binası önünde eylem yaptı.

Tüm dünyaya yayılan ve Türkiye'yi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını devam ederken, bu süreçte en büyük sorumluluğu üstlenen sağlık emekçilerine ise hakları verilmiyor. İstanbul Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi, Türk Dişhekimleri Birliği İstanbul Dişhekimleri Odası, DİSK’e bağlı Dev-Sağlık-İş ile Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği'nin (TÜMRAD-DER) bu haksızlıklara karşı ortak olarak yaptığı eylemde, sağlık emekçilerinin talepleri sıralandı.

4D KADROSUNDAKİ SAĞLIK EMEKÇİLERİNE EK ÖDEME YAPILMIYOR

Sağlık Bakanlığı'nın, sağlık çalışanlarına 3 ay boyunca ek ödeme verileceğini açıklaması üzerine ödeme bekleyen sağlık emekçileri, sağlık hizmetinin bir ekip işi olmasına rağmen salgın sürecinde meslek grupları arasında 16 kata kadar varan farklı ödemeler yapılmasından şikayetçi. Ayrıca 4D kadrosunda çalışanlara ise (temizlikçi, bilgi işlem, güvenlik görevlisi, taşeron işçiler) hiçbir ek ödeme yapılmıyor. Sağlık emekçileri, bu ek ödemelerin ayrımcı ve adil olmadığını dile getirerek haklarını almak için için bir süredir eylem yapıyor.

TALEPLERİ

Bugün tekrar bir araya gelen sağlık emekçileri, taleplerini şu şekilde sıraladı:

-5 yıla 1 yıl yıpranma payı

-Temel ücretin en düşüğü yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde yükseltilmesi

-Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması

-Kadrolu güvenceli atamaların yapılması