Hakları gasp edilen Özsüt işçileri: Milyonlarla oynayanlar çalışanlarının üç kuruşluk hakkına göz dikmiş

Hakları gasp edilen Özsüt işçileri: Milyonlarla oynayanlar çalışanlarının üç kuruşluk hakkına göz dikmiş

Aylardır hakları gasp edilen ve maaşları ödenmeyen Özsüt işçileri, Özsüt Kadıköy şubesi önünde basın açıklaması düzenleyerek "Özsüt sözünü tut, hakkımız olanı ver!" dedi.

İleri Haber

Özsüt'e bağlı STP Gıda San. ve Tic. A.Ş. adlı firmada çalışan, aylardır hakları gasp edilen ve maaşları ödenmeyen işçiler, Özsüt Kadıköy şubesi önünde basın açıklaması düzenledi. 

10 gün önce aynı yerde Özsüt patronlarına seslenerek "Hakkımızı verin" diyen işçilerin eyleminin ardından 5 işçinin alacakları yatırıldı ve geri kalanların da 11 Temmuz'da ödeneceğinin sözü verildi. Fakat Özsüt patronu verdiği sözü tutmayarak başka hiçbir işçinin alacağını yatırmadı.

Hakları gasp edilen Özsüt işçileri bunun üzerine bugün Özsüt Kadıköy şubesi önünde bir basın açıklaması düzenleyerek "Bugün itibarıyla her gün saat 14.00’da Kadıköy Özsüt önünde buluşup sağır kulaklara duyurup kör gözlere göstereceğiz" dedi.

ÖNCE TRAFO PATLADI DEDİLER, SONRA IŞIKLARI AÇTILAR

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'in de destek verdiği basın açıklaması başlarken, Özsüt Kadıköy şubesindeki yetkililer, elektriklerin olmadığını ve trafonun patladığını söyleyerek müşterileri içeri almadı. Yetkililer bu bahaneyle müşteriler ile hakkını isteyen emekçilerin temasını keserken; eylemin sonlanmasının ardından ise ışıkları açtılar.

İleri'nin edindiği bilgiye göre, Özsüt'ün Agora ve Kemalpaşa şubelerinde de emekçilerin maaşlarını alamıyor.

Özsüt işçilerinin yaptığı basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Bizler, Özsüt kurumsal markasıyla faaliyet gösteren STP Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasında çalışan işçileriz. Kimimiz aylarla, kimimiz yıllarla sayılan sürelerdir çalışıyoruz. Çayı demleyip masanıza getirenleriz... Yemeğinizi hazırlayıp önünüze koyanlarız... Size günaydın diyen, hoşgeldiniz diyen, iyi günler dileyenleriz... Kısacası Özsüt’ün mutfak ve saha çalışanlarıyız, hizmet üretenleriz ve Özsüt tabelasının arkasında neler yaşandığını sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

'ÇOCUĞU OLANLARIN DURUMU DAHA KÖTÜ'

Tam iki aydır maaşlarımızı, fazla mesai ücretlerimizi ve yemek kartlarımızı alamıyoruz. Alacaklarımızın yatırılması için yaptığımız tüm çağrılar sonuçsuz kaldı. Birçok arkadaşımız parasını alamadığı ve daha fazla bu duruma dayanamadığı için zor bela bulduğu işinden ayrılmak zorunda kaldı. Çalışmaya devam edenlerimiz ise kaygılı. İki ay alacaklarını alamamak demek kiranı, faturanı yatıramamak anlamına geliyor. Hatta iki ay boyunca bazen yemek bile yememek anlamına geliyor. Çalışanlar arasında çoçuğu olanların durumu daha da kötü. 

Özsüt markası bildiğiniz gibi değil; burada çalışanların emeğine el konuluyor, haklarımız gaspediliyor.

'MİLYONLARLA OYNAYANLAR ÇALIŞANLARININ ÜÇ KURUŞLUK HAKKINA GÖZ DİKMİŞ'

10 gün önce yine buradan Özsüt patronlarına seslendik, hakkımızı verin dedik. Eylemimizin ardından 5 arkadaşımızın alacakları yatırıldı ve geri kalanların da 11 Temmuz'da ödeneceği sözü verildi. Bu süre zarfında hakkını alabilen bu 5 arkadaşımız, herkes hakkını almadan olmaz diyerek hesabındaki paraya dokunmadı. İşte emekçiler bu kadar onurludur, verdiği sözü tutar ve arkadaşlarını yarı yolda bırakmaz. Oysa Özsüt patronu verdiği sözü tutmayarak başka hiçbir arkadaşımızın alacağını yatırmadı. Anladığımız o ki, milyonlarla oynayanlar çalışanlarının üç kuruşluk hakkına göz dikmiş vermemekte inat ediyor. 

'ÖZSÜT SÖZÜNÜ TUT, HAKKIMIZ OLANI VER!'

Bir söz verildi ve bekledik, ama artık beklemeyeceğiz. Biz geçinemiyoruz, rahat değiliz; o zaman bizi bu hale düşürenler de rahat etmeyecek. Herkes duysun ki hakkımızı yedirmeyeceğiz. Artık beklemeyeceğiz dedik... İlan ediyoruz, 13 Temmuz Cumartesi yani bugün itibarıyla her gün saat 14.00’da Kadıköy Özsüt önünde buluşup sağır kulaklara duyurup kör gözlere göstereceğiz. Her mecrada hakkımızı arayacak ve alacağız. Tüm emek dostlarını haklı taleplerimizi duymaya, bize destek olmaya çağırıyoruz. Çalışanının alınterini gaspedenlerden alışveriş yapmamaya çağırıyoruz. Basın emekçilerinin, taleplerimizi yazmasını rica ediyoruz.

Son sözümüz ise emek hırsızlarına: Özsüt sözünü tut, hakkımız olanı ver!"