Hakları gasbedilen işçiler iş bıraktı

Hakları gasbedilen işçiler iş bıraktı

Ataşehir Belediyesi'nin sözünü tutmadığını ifade eden işçiler, tüm birimlerde iş bıraktı.

İleri Haber

Hakları gasbedilen ve verilen sözlere rağmen geriye dönük alacakları ödenmeyen Ataşehir Belediyesi işçiler iş bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Battal İlgezdi'nin başkanlığını yaptığı ve DİSK Genel-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Ataşehir Belediyesi'nde işçiler, iş bıraktı. Belediye yönetimi ile Genel-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci eylül ayında sona ermiş ve sözleşme imzalanmıştı. İşçilere, TİS sürecinde yaşadıkları kayıplara karşın da sözleşmeden önce hak edilen temmuz ve ağustos ayına ilişkin ücretin ödeneceği bildirilmişti.

Geriye dönük ödemeler için son tarihin 30 Kasım olacağının bildirilmesine rağmen verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle tüm birimlerdeki işçiler iş bıraktı.

'HER YERDE İŞ DURDURDUK'

Belediye binalarını boşaltan işçilerin yanında bulunan DİSK Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 3 No'lu Şube Başkanı Özer Ersan Değirmenci, işçilere sürece dair bilgi verdi. Belediye yönetiminin "Paramız yok" dediğini kaydeden ve daha önce verilen sözleri hatırlatan Değirmenci, "Yine yalan söylediler. Şu an tüm müdürlüklerde, her yerde iş durdurduk. İş bırakmaya devam edeceğiz" dedi.

İşçilerin eylemine karşı belediye yönetiminin tutanakları kendilerine ilettiğini söyleyen Değirmenci, "Biz bu tutanakları kabul etmiyoruz. Alacağımızı istiyoruz, vermeden de o tutanakları biz kabul etmeyeceğiz. Eyleme devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

'PARA ÇEKERSEK FAİZ ÖDERİZ'

Paralarının olmadığını belirten belediye yönetiminin "Para çekersek faiz öderiz" mazeretini ürettiğini kaydeden ve işçilerin yaşadığı problemleri dile getiren Değirmenci, "Benim ödediğim faiz değil mi!" diye konuştu.

ŞANTİYE GİRİŞ ÇIKIŞLARA KAPATILDI

Ataşehir Belediyesi şantiyesinin kapıları da işçilerin kapı önüne çektiği çöp kamyonları ile araç giriş çıkışlarına kapatıldı.

TUTANAK VE CEZA HAMLESİ

Belediye ise ücretlerin yatması gereken günün üzerinden 20 gün dahi geçmediği savunması ile eylemlerin "hukuksuz ve orantısız" olduğunu öne sürdü. İşçilere gönderilen yazıda, eylemlere karşı tutanak ile idari disiplin ceza işlemlerinin başlatılacağı belirtildi.

'BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ'

İş bırakan işçiler, sloganlarla belediye binasına yürüdü ve diğer işçilerle bir araya geldi.