Hakkı Demir haberini yapan gazeteci: Mağdurun eşi, ben ve ölen Demir suçlanıyoruz

Hakkı Demir haberini yapan gazeteci: Mağdurun eşi, ben ve ölen Demir suçlanıyoruz

"Oğluna okul pantolonu alamadığı için intihar eden İsmail Devrim'in" haberini yaptığı için gözaltına alınan gazeteci Ergün Demir adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Demir,"Trajik bir haber olduğunu hissettim ve yaptım. Benim için haber budur. Mağdur kadını, kocasını ve beni suçlayacak raddeye gelindi” diyerek tepki gösterdi.

Oğluna okul pantolonu alamadığı için intihar eden İsmail Devrim'in haberini ilk olarak astakoshaber.com sitesinde yayınlayan gazeteci Ergün Demir 17 Ağustos Mahalle Muhtarı Halil Taş ile birlikte da gözaltına alınmış, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

DEMİR'DEN İLK AÇIKLAMA

Adliye çıkışında açıklamalardan bulunan Demir, "Mağdur kadını, kocasını ve beni suçlayan raddeye gelindi. Haberin doğruluğunu teyitlemek için ses kaydını yayınladım" dedi.

Demir'in açıklamaları şöyle:

“Hepimizin haber kaynağı var. Bana bir bilgi geldi. Trajik bir haber olduğunu hissettim. Keza öyle de oldu. Haberi bütün belgeleriyle yaptım. Benim için haber budur ve yayınladım. Haber bir anda büyüdü. Bundan sonraki konular benim dışımdadır. Bir sürü suçlamalar oldu. Haberi belgeli yapmamız büyük avantaj oldu. Arkadaşlarımızın desteği de çok kıymetli benim için. Ayan beyan bir cenaze evinde konuştuğum mağdurun 'gizli ses kaydını aldığım' söyledi. İlginç bir durumla karşılaştım. Röportajım da soru cevap şeklinde zaten. Bunun bir röportaj olduğunu herkes duymuştur.

Hafize Hanım’ın konuşmalarını birebir yazdım. Belgesi de bende bu haberin. Fakat sonrasında ben yalancı oldum. Mağdur kadını, kocasını ve beni suçlayan raddeye gelindi. Haberin doğruluğunu teyitlemek için de ses kaydını yayınladım. O kadına karşı yapılanları da destelemek için yayınladım o kayıtları."

MUHTAR DA SERBEST

Gazeteci Demir'in yaptığı söyleşi sırasında evde olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan mahalle muhtarı da serbest bırakıldı.