Hakkari'deki olayla ilgili yeni iddialar

Hakkari'deki olayla ilgili yeni iddialar

AKP tarafından 'idam' naralarıyla duyurulan olaya ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde astsubay eşini ziyaretten dönen Nurcan Karakaya'nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında gerçekleşen patlamada, Nurcan Karakaya olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 11 aylık bebeği müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Olayla ilgili Mezopotamya Ajansı'na konuşan köylüler, olay yerine gittiklerinde annenin yaşamını yitirdiğini, bebeği de kendi imkanlarıyla yaralı olarak Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırdıklarını belirttiler. Köylüler, askerlerin yaklaşık 1.5 saat sonra olay yerine geldiklerini de söylerken, ifadelerine başvuran polislerin tutanak dahi tutmadıklarını ileri sürdü.
 
‘AMBULANS YOKTU'
 

Olay yerine ambulansın çağrıldığı haberlerinin doğru olmadığını belirten köylüler, bebeğin geç müdahale sonucu hayatını kaybetmiş olabileceğine dikkat çekti. 

[ih2]

'EYP İZİNE RASTLAMADIK'
 
Köylüler olay yerinde El Yapımı Patlayıcı (EYP) izine rastlanmadığını, olayın aracın bagajında bulunan LPG tankının patlaması sonucu olduğunu ve olay yerine gittiklerinde ise patlamadan dolayı çukur bulmadıklarını söylediler. Bebeği araçtan çıkaran köylüler, aracın bagaj kısmının tamamen parçalandığını da kaydederken, patlama yaşanmadan önce Nurcan Karakaya'nın köylerine geldiğini, arabasının LPG'li olduğunu da orada öğrendiklerini ifade ettiler.
 
[ih3]

'TEK BİR SORU BİLE SORULMADI'
 
Olayın hemen ardından gözaltına alınan ve sorgudan sonra serbest bırakılan 18 köylü de ifadelerini alanların olayın nasıl yaşandığına dair tek bir soru dahi sormadıklarını söyledi. Köylüler, olayın LPG patlaması sonucu meydana geldiğini; ancak Valilik tarafından yapılan ilk açıklamanın tekzibi olacağı için başka bir açıklama yapılmadığına inanıyor.