Hakkari'de drone yasağı

Hakkari'de drone yasağı

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte insansız hava aracı uçurulmasının izne bağlandığı belirtildi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki bir üs bölgesinde, 9 Kasım’da mühimmatın infilak etmesi sonucu 7 askerin hayatını kaybettiği, 25 askerin de yaralandığı patlamanın ardından kentte insansız hava aracı (İHA, drone) kullanımın izne bağlandığı duyuruldu.

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, “ilin hava sahasında sivil insansız hava araçları ve motorlu çok hafif hava araçları ile askeri güvenlik bölgeleri ve hassasiyet arz eden kurum ve kuruluşlar üzerinde izinsiz uçuş, fotoğraf çekilmesi ve video kaydının yapılamayacağı” belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sivil insansız hava araçları ve motorlu çok hafif hava araçları ile uçuş yapılmasının, tehlikeli madde taşınmasının, fotoğraf çekilmesinin ve video kaydı yapılmasının uygun olmadığı, sivil uçuşların yanı sıra il sınırları içerisinde alçak irtifada uçuş yapan çok sayıda helikopter trafiğinin bulunduğu, kuralların ihlali halinde ve bu araçların radarda da görülmeme ihtimali karşısında telafisi olmayan durumların vuku bulabileceği değerlendirilmektedir. İzin alınmadan gerçekleştirilen uçuşların kolluk birimlerince tespiti halinde bu durum tutanağa bağlanacak ve mezkur mevzuat çerçevesinde ilgili kişiler hakkında idari işlem yapılacaktır."

DAHA FAZLA