Hâkim savunma yapan avukata hakaret etti, tutanağa işlemedi

Hâkim savunma yapan avukata hakaret etti, tutanağa işlemedi

Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimi duruşma sırasında savunma yapan avukatlara hakaret etti. Yaşananların tutanağa işlenme talebini ise reddetti.

Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimi Yunus Emre Kılıçlar, avukatlara “Provokasyon yapıyorsunuz” ve “Terbiyesizlik yapmayın” şeklinde ithamlarda bulundu. Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, baro üyesi Avukat Berdan Acun’un tutuklama talebiyle sevk edildiği Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, avukatlar Mehmet Nuri Deniz ve Yunus Muratakan ile birlikte müdafiliğini üstlendi. Sorgu başlamadan önce söz alan Avukat Yunus Muratakan, dosya hakkındaki kısıtlılık kararının kaldırılmasına yönelik bulundukları itiraza ilişkin kararın avukatlara tebliğ edilmediğini söyledi.

Mahkeme hâkimi bunun üzerine “Siz buraya provokasyon çıkarmaya mı geldiniz, sesiniz çok yüksek çıkıyor” dedi.

Kılıçlar duruşmada daha sonra Cihan Aydın’ın yaptığı savunmayı dinlemedi. Aydın, kendisini dinlemeyen hâkime avukatları dinlemesi gerektiğini belirterek “Biz de arkamızı dönerek savunma yapabilir miyiz?” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Hâkim Kılıçlar, Aydın’a hitaben “Terbiyesizlik yapma” ifadelerini kullandı. Avukatlar duruşma sırasında yaşananlar hakkında tutanak tutulmasını istedi, Kılıçlar ise hazırladığı tutanakta yaşananlara yer vermedi. Ayrıca avukatların dosyaya eklenmesi için hazırladıkları tutanağı da kabul etmedi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

BirGün’de yer alan habere göre, Baro Başkanı Cihan Aydın, daha önce pek çok kez avukatları dinlemeyen hâkimlere yönelik bu gibi tepkiler gösterdiğini hatırlattı. Hâkim Kılıçlar’ın görevini ihlal ve görevini yapmama suçlarını işlediğini vurgulayan Aydın, “Biz avukatlar olarak dava dosyasına her türlü belgeyi ekleyebiliriz. Bu bizim hakkımız. Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.