Hakaretçi müftüye ödül gibi terfi!

Hakaretçi müftüye ödül gibi terfi!

Sosyal medyada CHP'ye ve Ramazan ayında tatile çıkanlara hakaret eden müftüye ödül gibi terfi geldi. Müftü ise kendisini "Facebook'um çalınmıştı" şeklinde savundu.

CHP’ye ve ramazanda tatile çıkanlara hakaret eden Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Ayhan Okur terfi ettirildi. Müftü Okur, hakkındaki adli ve idari soruşturması devam ederken vekaleten baktığı koltuğa asaleten atandı.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre Okur, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, CHP'nin “Yahudi şapkası takmayanları astığını” öne sürmüş, ramazanda tatile çıkan yurttaşlara da ‘şerefsizler' şeklindeki hakaretleriyle gündeme gelmişti. Okur hakkında “Topluma alenen hakaret” soruşturması başlatılmıştı. Skandal paylaşımlar üzerine CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da, Okur'un derhal görevden alınmasını istemişti.

DİYANET’TEN ÖDÜL TERFİSİ

Diyanet ise yurttaşlara hakaret eden ve hakkında çifte soruşturma süren Okur'u vekaleten baktığı göreve ağustos ayında asaleten atadığı ortaya çıktı.
CHP'li Aygun, söz konusu atamaya tepki gösterdi. Aygun, “Adli ve idari soruşturması devam eden İlçe Müftüsünün asaleten atanması düşündürücü” diye konuştu.

‘FACEBOOK’UM ÇALINDI’

Müftü Ayhan Okur ise kendisini “Facebook'um çalınmıştı. Onları ben yazmamıştım. Valilik inceledi, bir şey bulamadı. Savcılık soruşturması sürüyor. İfade verdim, ne çıkar bilemem” şeklinde savundu.