‘Hakaret’ soruşturmalarında yeni perde: Soylu, Erdoğan’a rakip olur mu?

‘Hakaret’ soruşturmalarında yeni perde: Soylu, Erdoğan’a rakip olur mu?

Uzun, "Memleketin sorunlarını görmezden gelen saray aktörlerinin bu tür soruşturmalara mesai harcaması bizlerin değil, onların problemidir" dedi.

CHP PM üyesi Pınar Uzun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği gerekçesiyle ifadeye çağrıldı.

BirGün’de yer alan habere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi Pınar Uzun hakkında, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Yaptığı paylaşımın Ankara'daki bir asker cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı ile ilgili olduğunu ifade eden Uzun, "Bu soruşturma genel başkanımızın bulunduğu ev için 'yakın' diyenleri kollamaktadır" dedi.

Konuyla ilgili olarak BirGün'e konuşan Uzun, şu ifadeleri kullandı:

"Hakkımda ‘kamu görevlisine (Süleyman Soylu) görevinden dolayı hakaret etme’ şüphesiyle başlatılan soruşturma kapsamında Vatan Emniyet İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne ifadeye çağrıldığımı öğrendim.

Mağdur sıfatıyla yer alan ismin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmasına gülerken; soruşturma dosyasına konu olan beyanımın, 21 Nisan 2019'da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'taki şehit cenazesinde planlı ve organize halde gerçekleştirilen alçak linç girişimiyle ilgili olmasına hayret ediyorum.

Genel Başkanımızın bulunduğu ev için ‘yakın!’ diyenleri, canına kasteden bindirilmiş kıtaları yargılamayan bu yozlaşmış işleyiş; yerel seçim süreci boyunca il il dolaşıp Cumhuriyet Halk Partisi'ni yana yakıla terörle ilişkilendirenleri, partimizin il başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasının emrini verenleri, şehit cenazesinde partimizin çelengini devirerek halka nefret ve kaos aşılayanları kollamaktadır.

Memleketin sorunlarını görmezden gelen saray aktörlerinin bu tür soruşturmalara mesai harcaması bizlerin değil, onların problemidir.

İlkeleri ve vicdanıyla siyaset yapan bir genç olarak kamuoyuna verebileceğim tek şey cesarettir. Korkmayız."

‘KEL’ TAKİPSİZLİĞE UĞRAMIŞTI

Bir süre önce de Avukat Tugay Bek'in Soylu'ya yönelik “Kel kafalı zat” ifadesine ve kayyum eleştirilerine ilişkin yürütülen soruşturmada savcılık tarafından takipsizlik kararı verilmişti.

‘ERDOĞAN’A HAKARET’ SUÇLAMASI

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlaması kapsamında da birçok yurttaş hakkında dava açılmıştı. Toplumsal muhalefeti baskı altına almak için kullanılan bu suçlamayla ilgili sadece 2017'de 20 bin 539 soruşturma başlatıldığı, 6 bin 33 ceza davası açıldığı bildirilmişti.