Hakan Atilla tahliye edildi

Hakan Atilla tahliye edildi

ABD'de 32 ay hapis cezasına çarptırılan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, tahliye oldu. Atilla'nın sınır dışı edildikten sonra Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

ABD’de “İran’a yönelik yaptırımları delmek” suçlamasıyla 32 ay hapis cezasına çarptırılan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, tahliye oldu.

Pensilvanya eyaletindeki FCI Schuylkill Cezaevi’nde cezasını tamamlayan Atilla’nın Türkiye’ye sınır dışı edileceği bildirildi. Atilla’nın tahliyesinin ardından Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

ABD’de yargılanan Mehmet Hakan Atilla’ya, ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları deldiği iddiasıyla 32 ay hapis cezası verilmişti. Savcılık, Atilla’ya verilen cezanın arttırılmasını istemiş, daha sonra bu talepten vazgeçerek cezanın onanması kararı verilmesini istemişti.

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Jeoffery Berman imzasıyla 7 Aralık 2018’de sunulan dilekçede, Atilla’nın, “Reza Zarrab’ın İran’a yönelik ABD ambargolarını delmek için kurduğu suç şebekesinin bir üyesi olduğunun mahkeme sürecinde tanıkların verdiği ifadeler ve eldeki delillerle kanıtlandığı” gerekçesiyle mahkumiyet kararının temyiz edilmemesi talep edilmişti.