Hak-İş'ten AKP'ye yerel seçim hizmeti

Hak-İş'ten AKP'ye yerel seçim hizmeti

Hak-İş yerel seçimlerde AKP'den yana tavrını belli etti. Hak-İş Başkanı, AKP adaylarıyla seçim programlarına katılarak oy istedi.

En fazla üyeye sahip ikinci işçi konfederasyonu olan Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş); AKP’li belediye başkan adaylarına desteğini artırdı. Hükümete yakınlığıyla bilinen Hak-İş, Ankara’nın ardından İzmir ve Aydın’da da AKP’li belediye başkan adaylarına açık destek verdi. İstanbul’daki toplantılarına da Binali Yıldırım katılacağı öğrenildi.

Mustafa Çakır'ın Cumhuriyet'teki haberine göre, Ankara’da Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan’ın genel başkanı olduğu Hizmet-İş Sendikası tarafından AKP Keçiören Belediyesi başkan adayı Turgut Altınok’a destek programı düzenlenmişti. Sonrasında AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret eden Arslan, “Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yakın olarak çalıştığımız ve belediyecilik alanında deneyimli olan Mehmet Özhaseki’yi destekliyor ve 31 Mart yerel seçimlerinde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ NİHAT ZEYBEKÇİ DE KATILDI

İzmir’de gerçekleşen Hak-İş İzmir İl Temsilcileri toplantısına, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi de katıldı. Hak-İş Başkanı Arslan, Zeybekçi’nin adaylığının İzmir için tarihi bir dönem olduğunu savundu.

Hak-İş, Aydın'da düzenlediği toplantıda da AKP’li aday Mustafa Savaş’a destek verdi. Savaş’ın da katıldığı toplantıda, Arslan, “Bizi belediyenin yanına yaklaştırmayanlarla işimiz olmaz. Hak-İş’e kayıtlı olduğu için baskı yapanlarla, üyelerimizin sendikayla bağını koparmaya çalışanlarla işimiz olmaz. Bizim işimiz, bizimle aynı istikamette olanlarla olacak. Aydın’ın yeni bir yüze ve değişime ihtiyacı var. Yeni başarılara ve hedeflere ulaşmak için yeni kadrolara ihtiyaç var. Aydın’a Mustafa Savaş gibi bir büyükşehir belediye başkanı yakışır. Kendisine Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum” dedi.