Hafter, Libya Konferansı'na katılacak

Hafter, Libya Konferansı'na katılacak

Libya'nın doğusunda kontrolü elinde tutan General Halife Hafter, Almanya'da yapılacak Libya Konferansı'na katılacağını duyurdu.

Libya'nın doğusunu kontrol eden Libya Ulusal Ordusu (LUO) Komutanı  Halife Hafter, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek olan konferansa katılacağını duyurdu. Hafter pazartesi günü Rusya ve Türkiye'nin girişimiyle Moskova'da düzenlenen ateşkes anlaşması görüşmelerine katılmış, ancak imzalamadan ülkeyi terk etmişti.
Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz Es Sarrac ise ateşkes anlaşmasını imzalamıştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 19 Ocak'ta Berlin'de düzenlenecek Libya Konferansı için Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Sarrac'a ve General Hafter'e davette bulunmuştu.Bununla birlikte; konferansa, Türkiye, ABD, Rusya Çin, Fransa, İngiltere, İtalya ve diğer ülke temsilcilerinin konferansa katılabileceği bildirilmişti. Berlin'de planlanan zirvede Libya'daki durumun istikrara kavuşturulması için tüm tarflarla birlikte bir çözüm aranacak.