Hafter güçleri, Trablus ve çevresini ‘uçuşa yasak bölge’ ilan etti

Hafter güçleri, Trablus ve çevresini ‘uçuşa yasak bölge’ ilan etti

Hafter güçleri, Trablus ve çevresini "uçuşa yasak bölge" ilan ederek, “Mitiga Havaalanı’ndan ayrılan sivil veya askeri uçaklar hedef alınacak, bu son uyarımız” dedi.

Libya’nın doğusunu kontrolü altında tutan General Hafter’e bağlı güçler, Trablus ve çevresini “uçuşa yasak bölge” ilan ettiklerini açıkladı.

Libya’nın doğusunu kontrol eden General Halife Hafter’in komutasındaki Libya Ulusal Ordusu’nun Sözcüsü Ahmed el Mismari, sahadaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sputnik’in Address Libya’ya dayandırdığı habere göre Mismari, yaptığı açıklamada Trablus ve çevresini “uçuşa yasak bölge” ilan ettiklerini açıkladı.

Trablus’ta bulunan Mitiga Havaalanı’nın kendilerine yönelik saldırılarda ‘fırlatma rampası’ olarak kullanıldığını öne süren Mismari, “Kuvvetlerimize saldırmaya çalışan bir Türk uçağını imha ettik ve bu ateşkes anlaşmasının ihlalidir” diye konuştu.

Sözcü Mismari ayrıca, “Mitiga Havaalanı’ndan ayrılan sivil veya askeri uçaklar hedef alınacak, bu son uyarımız” ifadelerini kullandı.