Hadi rüya görelim: Rada ve Şakacı Şövalye

Hadi rüya görelim: Rada ve Şakacı Şövalye

Kitabın en ilgi çekici yanlarından biri de okuyucuyu rüya alemlerinde etkili betimlemelerle gezdirmesi kadar çizimlerinin Janbaras Utku adında bir çocuğun 3 yaşından beri çizdiği resimlerden oluşması.

Burcu Adıgüzel

“Rada ve Şakacı Şövalye” ile Betül Kanbolat, çocukları bir rüya kovalamacasına davet ediyor. Rada, Rüyalar Âlemini karıştıran Şakacı Şövalye’nin peşine düşüyor. Rada’nın öyküsüne davetlisiniz.

Elinde çok sevdiği papirüsüyle uykuya dalan Rada, kendini rüyalar âleminde bulur. Ancak rüyalar âleminde karmaşa hüküm sürmektedir.

Önce piramitler arasında dolaşır. Şakacı Şövalye’nin rüyalar alemini karıştırdığını öğrenince gemisine atlayıp yola çıkar ve Şakacı Şövalye’yi nerede bulacağını bilemeyen Rada’ya deniz kızı yardım eder.

“Kaptan Rada, cesur Rada

Şakacı Şövalye buralarda

Bulmak istersen onu

Gideceğin yer Dinazorlar Vadisi’nin sonu.”

Dinazorlar Vadisi, kayıp uygarlık Atlantis, Güneş Kale gezintisinden sonra Rada, Şakacı Şövalye’yi bulamaz.

‘’Şakacı Şövalye’yi bulamasa da Rada’nın keyfi yerine geldi.

Rüya görmek ne de güzeldi.

Rada dünyayı düşündü.

Dünya çok büyüktü.

Rada uzayı düşündü.

Uzay dünyadan da büyüktü.

Rada astronot olduğunu, uzaydan dünyaya baktığını hayal etti.

Bu sırada Zaman Baba bir kez daha GONG’ladı.’’

GONG!

Kitabın en ilgi çekici yanlarından biri de okuyucuyu rüya alemlerinde etkili betimlemelerle gezdirmesi kadar çizimlerinin Janbaras Utku adında bir çocuğun 3 yaşından beri çizdiği resimlerden oluşması. Janbaras’ın gezdiği müzeler, anne babasından dinlediği öyküler, izlediği çizgi film ve belgeseller, evinin bahçesindeki keşif maceraları Janbaras’ın hayal gücünü daha da renklendirmiş. Her geçen gün resimlerine yenisi eklenmiş ve Janbaras’ın da önerileri alınarak aralarından bir seçki yapılmış. Janbaras anlatmış, Ergün ve Betül günlerce dinleyip notlar almışlar. Bir süre sonra bu notlar uzun bir metne dönüşmüş ve kitaptaki yerini almış.

Künye: Rada ve Şakacı Şövalye, Betül Kanpolat, Abm Yayınevi, 2019, 36 Sayfa.

DAHA FAZLA