Hacker grubu Anonymous’tan ‘Elmalı Davası’ tepkisi

Hacker grubu Anonymous’tan ‘Elmalı Davası’ tepkisi

Elmalı Davası'na tepki gösteren dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, “Türkiye, tecavüzcülerin cenneti” dedi.

Antalya’nın Finike ilçesindeki Elmalı'da 2019’da iki çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin görülen davada sanık olan anne ve üvey babanın serbest bırakılmasına dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous’tan tepki geldi.

Anonymous’un Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi.

“Elmalı Davası, Türkiye’nin pedofililerin, tecavüzcülerin ve tacizcilerin cenneti olduğunun bir başka kanıtı. Türk mahkemesi bugün iki çocuk istismarcısını serbest bıraktı.”

NE OLMUŞTU?

Antalya'nın Finike ilçesinde 6 yaşındaki kız çocuğu ve 9 yaşındaki erkek çocuğunun anne, üvey baba ve onların arkadaşları tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı suçlamasıyla açılan davada tutuklu yargılanan anne ve üvey baba tahliye edilmişti.

İki kardeşin 2019'da istismar edilmesine ilişkin açılan Elmalı Davası’nda çocukların verdiği ifadeler, istismarı anlatmak için çizdikleri resimler ve iki farklı adli tıp raporu, çocukların sistematik bir istismara maruz bırakıldıklarını gösteriyor. Fakat davada tutuklu yargılanan sanıklar anne Merve Akman ve üvey baba Rahmi Akman, Ocak 2021'deki üçüncü duruşmada mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Dosyada altı kişinin daha ismi geçiyor ancak mahkeme bu kişiler hakkında da takipsizlik kararı verdi.