Hacı Hüsrev mahallesi rantsal dönüşüme karşı!

Beyoğlu ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi diğer ismiyle Hacı Hüsrev Mahallesi sakinleri, Polat Holding’in Mecidiyeköy binası önünde yapılan yıkımları protesto etti.

(İleri Haber) Çoğunluğunu roman yurttaşların oluşturduğu Hacı Hüsrev Mahallesi’nde Polat Holding’in başlattığı kentsel dönüşüm projesine tepki gösteren mahalle sakinleri yaptıkları eylemle evlerinin yıkılmasını protesto etti.

Mecidiyeköy Polat Holding binasının önünde eylem yapan mahalle halkı, "Şahin Balat'la birlikte bin bir hilebazlıkla tapuları ele geçirin, sıra gariplerin evine mi geldi Polat Holding", "Polat Holding Hacı Hüsrev'de ikinci Sulu Kule olayını gerçekleştiriyor basının desteğiyle" yazılı pankartları taşıdı.

Mahalleli adına İstiklal Mahallesi Derneği’nin hazırladığı açıklamayı okuyan Burcu Erdem, “Bugün buradayız; Yıllardır yaşadığımız Beyoğlu/İstiklal (Hacı Hüsrev) Mahallesinde yaşayanlar olarak evlerimize, komşularımıza, mahallemize hayatımıza, haklarımıza sahip çıktığımız için” dedi.

Açıklamasında “29 Ekim gibi anlamlı bir tarihin yıldönümünde, bizler de hukuk ve cumhuriyet dediğimiz için buradayız” ifadelerine yer veren Erdem, boş araziyi ‘riskli alan’ ettirip, sonrada 6306 sayılı kanun sopasıyla haklarının ellerinden alınmaya çalışıldığını, rant amaçlı projeler için 7 ayda 3 defa imar değişikliği yapıldığını belirtti.

Erdem, mahalleli adına Polar Holding ve kamu kurumlarına çağrıda bulunarak bu adaletsizliğe dur denilmesini istedi. Açıklamanın sonunda mahalleli “rantsal dönüşüme hayır” sloganı attı.  

DAHA FAZLA