Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinden Boğaziçili arkadaşlarına destek

Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinden Boğaziçili arkadaşlarına destek

Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümü’nden öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin direnişine destek olmak için basın açıklaması yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı Boğaziçili öğrencilerin direnişine destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin başlattığı direnişe Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencilerinden de destek açıklaması geldi. Hacettepeli öğrencilerin düzenlediği destek eyleminde ''aşağı bakmıyoruz'' yazılı pankartlar eşliğinden basın açıklaması yapıldı.

Boğaziçili arkadaşlarını selamlayarak başladıkları basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Ocak’tan beri devam eden Boğaziçili arkadaşlarımızın, hocalarının ve emekçilerinin haklı direnişlerini selamlıyoruz. LGBTİ+'lar, kadınlar, emekçiler ve diğer bütün ötekileştirilmeye çalışılan grupları açık hedef haline getirilerek gerek sözlü gerekse yazılı yapılan her türlü şiddet, hakaret ve nefret söylemine karşın birlikte omuz omuza duruyoruz. Bu yapılan yıldırma politikaları bizi vazgeçirmeyeceği, tersine birlik olup tek ses olmamızı sağlayacak.

Yaşanılan olayları takip ederken sürece dahil olamamak gerçekten çok kötü bir histi. Arkadaşlarımızla uzakta da olsak neler yapabiliriz diye düşünmeye başlayınca kendi taleplerimizi de dahil ettiğimiz ve Boğaziçi bileşenlerinin mücadelesini destekleyecek bir yazı yazmaya karar verdik. Bölümümüzün edindiği apolitik tavır bize bu metni yazma yolunda bir araya gelebilmeyi çok zor kıldı. Hatta zaman zaman tepki bile aldık. Grup oluşturmaya başlayınca katılımın olması bizi çok mutlu etti. Daha önce tanışmadığımız arkadaşlarla ortak bir amaç için bir araya gelmek çok güzeldi.  İş bölümü ve planlamayla bir iki gün içerisinde yazımızı sorunsuz bir şekilde oluşturduk. Yaşam alanlarımızda söz sahibi olmak bizim hakkımız.  Çağrımıza cevapsız kalmayan bütün sıra arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ne mutlu geleceğimiz için ben varım diyen arkadaşlarımıza, ne mutlu dayanışmamıza omuz verenlere.(Evrensel)

DAHA FAZLA