Habertürk'te itiraf: 'Patronumuzun istediği kadar gazeteciyiz'

Habertürk'te itiraf: 'Patronumuzun istediği kadar gazeteciyiz'

Ekranlarda sürekli HDP’nin konuşulmasını ama hiçbir HDP’linin ekranlara çıkarılmamasını eleştiren hukukçu Salim Şen’e, möderatör Didem Arslan Yılmaz tarafından akıl almaz bir yanıt verildi.

İleri Haber

Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programında moderatör Didem Yılmaz Arslan, itiraf niteliğinde bir söylemde bulundu. Arslan, bir kamu görevi olan gazeteciliğin “özel sektörü” olduğunu da öne sürdü.

Habertürk TV’de dün yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programının konukları hukukçu Salim Şen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ti. Programda Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Demokrasi Yürüyüşü’nün konuşulduğu esnada Salim Şen bir itirazda bulundu.

Ekranlarda sürekli HDP’nin konuşulmasını ama hiçbir HDP’linin ekranlara çıkarılmamasını eleştiren Şen’e, möderatör Didem Arslan Yılmaz tarafından akıl almaz bir yanıt verildi.

‘BİZ ÖZEL SEKTÖRÜZ’

Didem Arslan Yılmaz, şunları söyledi:

“Sonuçta biz bir kamu kuruluşu değiliz, özel bir sektörüz. Bu (HDP’lilerin çıkarılmaması) bir tercihtir. Bu tercihin nedenleri öyle ya da böyle farklıdır ama zaman zaman bu ekranlarda HDP’liler de olmuştur.”

GAZETECİNİN SORUMLULUĞU NEDİR?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Türkiye Gazetecilik Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde gazetecinin sorumluluğu şöyle açıklanıyor:

Gazeteci; basın özgürlüğünü, halkın doğru haber alma, bilgi edinme hakkı adına dürüstçe kullanır. Bu amaçla her türlü sansür ve oto sansürle mücadele eder. Gazeteci, önce halka ve gerçeğe karşı sorumludur. Bu sorumluluk kamu otoriteleri ve işverenine olan sorumluluklarından önce gelir. Bilgi ve haber ile özgür düşünce, herhangi bir ticari mal ve hizmetten farklı olarak toplumsal nitelik taşır. Gazeteci, ilettiği haber ve bilginin sorumluluğunu üstlenir. Gazetecinin özgürlüğünün içeriğini ve sınırlarını, öncelikle sorumlulukları ile meslek ilkeleri belirler.

DAHA FAZLA