Habertürk TV sunucusu Ersoy'dan Fahrettin Altun'a kınama

Habertürk TV sunucusu Ersoy'dan Fahrettin Altun'a kınama

Habertürk TV'yi "yalan haber" yapmakla suçlayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a, sunucu Mehmet Akif Ersoy tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Habertürk'e tepki gösterdi.

Altun, Habertürk'ü kınadıklarını vurguladı ve "Yalan haber, karalama ve dezenformasyon ile mücadelemiz sürüyor. Habertürk, karalama, dezenformasyon ve yalan haberden bir türlü vazgeçmiyor. Halkımızın doğru haber alma hakkını, genel olarak medyamızın itibarını garanti altına almak için çalışacağız. Habertürk'ü kınıyoruz!" dedi.

Altun'un açıklamasına tepki gösteren Habertürk TV sunucusu Mehmet Akif Ersoy, “İletişim Başkanı’nın gazetecileri düzeltmek yerine bir kurumu doğrudan hedef alan açıklama yapması hakikaten şaşırtıcı. Ortada bir hata bile varsa, diyelim ki Habertürk yazarı hatalı bire yazmış olsa da bu şunu getirir; parti içerisinde biri yanlış yaptığında - o yanlışların içeriğini söylemeyeceğim- doğrudan partiyi veya ittifakı hedef almak ne kadar makuldur?” diye konuştu.