Habertürk, Halk TV, TELE1 ve Netflix’e ceza

Habertürk, Halk TV, TELE1 ve Netflix’e ceza

RTÜK, kurumlara farklı gerekçelerle ceza verdi.

İleri Haber

RTÜK; Habertürk, Halk TV, TELE1 ve Netflix’e çeşitli gerekçelerle ceza verdi. Kararları duyuran RTÜK üyesi Okan Konuralp, gerekçelerin makul olmadığını belirtti.

İktidara yakın kurumlarla ilgili herhangi bir işlem yapmayan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 3 televizyon kanalı ve bir çevrimiçi dizi-film platformuna ceza verdi. Cezaya ilişkin kararı, RTÜK üyesi Okan Konuralp sosyal medya hesabından duyurdu. 

HALK TV'YE 'ERDOĞAN'I KÜÇÜK DÜŞÜRDÜĞÜ' İDDİASIYLA CEZA

Konuralp, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Halk TV'ye verilen ceza için "RTÜK, Medya Mahallesi’ndeki değerlendirmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı küçük düşürdüğü iddiasıyla Halk TV’ye para cezası verdi. Oysa tüm hukuki içtihatlar, Cumhurbaşkanına dahi basın özgürlüğü kapsamında yapılan eleştirilere katlanma/ tahammül etme sorumluluğu yükler" dedi.

TELE1'E KATLEDİLEN HEKİME İLİŞKİN YAYIN NEDENİYLE CEZA

Konya'da katledilen hekime ilişkin haberleri gerekçesiyle TELE1'e de ceza verildiğini belirten Konuralp, "RTÜK, Kardiyolog Ekrem Karakaya’nın Konya’da öldürülmesiyle ilgili yayın yasağına uymadığı iddiasıyla TELE1’i de cezalandırdı. Oysa yayın bir ihlal değil; sağlık emekçilerine yönelik şiddete karşı kamuoyu oluşturma, doktorlarımıza desteği/onlarla dayanışmayı arttırma çabasıdır" ifadelerini kullandı. Konuralp, TELE1’in internet sitesi üzerinden sağladığı maddi desteklerin de cezalandırma gerekçesi yapıldığını kaydetti.

HABERTÜRK'E DİYANET REFERANSLI CEZA

Konuralp'ın paylaşımına göre Habertürk'e verilen cezada ise Diyanet dayanak oldu. Konuralp, "RTÜK, Habertürk’e de Prof. Dr. Celal Şengör’ün Teke Tek’teki "Musa Peygamber" değerlendirmesi nedeniyle para cezası verdi. Karar, Diyanet’in Türkiye’nin köklü ilahiyat birikimiyle tezat dilekçesine dayandırıldı" bilgisini paylaştı.

NETFLİX'E ANİMASYON CEZASI

Netflix’e ise "Jurassic Word Kretase Kampı" adlı animasyon nedeniyle ceza verildiğini belirten Konuralp, "yayını katalogdan çıkartma cezası" verildiğini ifade etti.

DAHA FAZLA