Haberin Var Mı İnisiyatifi ve GDA'dan tutuklu gazeteciler için Çağlayan'a çağrı

Haberin Var Mı İnisiyatifi ve GDA'dan tutuklu gazeteciler için Çağlayan'a çağrı

Haberin Var Mı İnisiyatifi ve GDA'dan tutuklu gazeteciler için Çağlayan'a çağrı yaptı. Açıklamada "Kumpas sürüyorsa mücadele de sürüyor" denildi.

İleri Haber

Gazeteci Dayanışma Ağı (GDA) ve Haberin Var Mı İnisiyatifi, tutuklu gazeteciler için Çağlayan'a çağrı metni yayımladı. Açıklamda, "Kumpas sürüyorsa mücadele de sürüyor. Gazetecilik asla suç değildir! Arkadaşlarımız derhâl serbest bırakılmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'deki gazetecilerin kumpaslarla ve baskılarla susturulmaya çalışıldığını belirtilen çağrı metninde "İktidara yakın gazeteler koşulları oluşturuyor, gizli tanıklar ortaya çıkıyor, tutarsız ve mesnetsiz bir soruşturma süreciyle gazeteciler cezaevlerine gönderiliyor" denildi.

Açıklamada ayırca, gazetecilerin baskılara ve kumpaslara karşı mücadeleyi sürdüreceği belirtilirken "Ve buradan bir kez daha tekrarlıyoruz: Yazacağız, konuşacağız, yılmayacağız ve kazanacağız! Halkın haber alma hakkı kazanacak. Gerçekler kazanacak!" ifadelerine yer verildi.

Çağrı metninin tamamı şu şekilde:

"İktidarın gazeteciliğe saldırısı ilk kez yaşanmıyor.

Daha önce Türkiye’deki tüm kurumların içinde yuvalanan yapıların kumpasıyla tutuklanan gazeteciler, bugün de cezalandırılmak isteniyor.

Aradan geçen zamanda isimler, kumpasları yapanlar değişse de değişmeyen bazı şeyler var: İktidara yakın gazeteler koşulları oluşturuyor, gizli tanıklar ortaya çıkıyor, tutarsız ve mesnetsiz bir soruşturma süreciyle gazeteciler cezaevlerine gönderiliyor.

Bugün, tutuklu gazeteciler Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, muhabir Hülya Kılınç, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel bu kumpas mekanizmasının yeni hedefleridir.

Habercilik suçlanıyor. 

Gazeteciler tutuklulukları sırasında kötü muameleye maruz bırakılıyor. 

Kumpas sürüyorsa mücadele de sürüyor.

Gazetecilik asla suç değildir! Arkadaşlarımız derhâl serbest bırakılmalıdır.

Ve buradan bir kez daha tekrarlıyoruz: Yazacağız, konuşacağız, yılmayacağız ve kazanacağız!

Halkın haber alma hakkı kazanacak.

Gerçekler kazanacak!"