Haber takibi esnasında gözaltına alınan muhabirimize ağır ceza davası!

Haber takibi esnasında gözaltına alınan muhabirimize ağır ceza davası!

1 Mart 2019 tarihinde Beyazıt Meydanı'nda düzenlenmek istenen Önder Babat anmasında haber takibi yaptığı esnada gözaltına alınan İleri Haber muhabiri İzel Sezer ve 17 üniversite öğrencisi hakkında "örgüt propagandası" suçlamasıyla dava açıldı.

İleri Haber

İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt kampüsünde 1 Mart 2019 tarihinde yapılmak istenen Önder Babat anmasına polisin saldırması sonucu haber takibi yaparken gözaltına alınan İleri Haber muhabiri İzel Sezer ve 17 üniversite öğrencisi hakkında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “örgüt propagandası” suçlamasıyla dava açıldı.

Savcılık tarafından açılan ve İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan davada darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alınan, gözaltındayken işkence uygulanan ve bir günlük gözaltının ardından serbest bırakılan 18 kişi “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla yargılanacak.

AÇLIK GREVİ YAPMAK VE PARMAK İZİ VERMEMEK SUÇ SAYILDI

İddianamede, gözaltına alınanlar hakkında istenen cezalara gerekçe olarak, 18 kişinin gözaltı esnasından serbest bırakılmalarına kadar yaşadıkları hak ihlali ve işkenceleri protesto etmek için parmak izi vermeyi reddetmeleri ve açlık grevi yapmaları sıralandı.

ÖNDER BABAT KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Önder Babat, 3 Mart 2004’te çalışanı olduğu Devrimci Hareket dergisinden çıktığı sırada İstiklal Caddesi İmam Adnan Sokak’ta vurularak yaşamını yitirmişti.

DAHA FAZLA