Haber Sen'den sürgünlere tepki: Sendikayı susturma çabası

Haber Sen'den sürgünlere tepki: Sendikayı susturma çabası

Sendika Genel Merkez TİS Hukuk Sekreteri Mehmet Ali Elçek ve sendika üyesi Engin Güneş'in isteği dışında görev yerlerinin değiştirilmesine ve belirlenmesine Haber Sen’den tepki geldi.

Haber Sen’de yapılan açıklamada PTT işçilerinin ağır iş yükü altında çalışmasına ve liyakatsız yöneticilerin baskılarına tepki geldi. Pandemi sürecinde PTT emekçilerinin çalışma koşullarının kötü olmasının yanı sıra, Sendika TİS Hukuk Sekreteri Mehmet Ali Elçek'in ile sendika üyesi Engin Güneş'in isteği dışında görev yerlerinin değiştirilmesi de hukuksuz karşılandı.

Genel Başkan Mesut Balcı Haber Sen adına açıklamayı okuyarak, Sendika Genel Merkez TİS Hukuk Sekreteri Mehmet Ali Elçek'in görev yerinin kendi isteği dışında Sincan Posta Dağıtım Merkezi’nden Mesa Batıkent Merkez Müdürlüğüne alınmasının hukuksuz olduğunu ve bunun sendikayı susturma çabası olduğunu belirtti.

İzmir'de PTT bünyesinde yer alan  Park Konak adlı Taşeron Şirketi sahibinin, tıpkı PTT'de yetkili biri gibi davranarak; memur, müdür, dağıtıcı gibi PTT’nin kadrolu memurlarını iş yeri değişiklikleri ve  sürgün ile tehdit ettiğini belirten Balcı, Menemen PTT Merkez Müdürlüğü'nde Baş dağıtıcı olarak çalışan sendika üyesi Engin Güneş’i yine bu müdürlükte çalışan taşeron şirket personelini, şirketin haksız ve hukuksuz uygulamalarına karşı koruduğu ve çalışanlara haklarını hatırlattığı için; Kütahya Başmüdürlüğü emrine 3 ay geçici görev ile isteği dışında görevlendirilerek sürgün edilmesinde bu şirketin rol oynadığını düşündüklerini dile getirdi.  

Park Konak Taşeron şirket görevlisinin, işçileri arayarak üye oldukları PTT Sen'den istifa etmelerini söylemelerinin ardından, Park Konak Şirket sahibi Yavuz Çakır'ın, Engin Güneş’i tehdit ettiğini aktaran Balcı, yaşanan olay sonrası müdür ve başmüdürün aranarak bilgilendirildiğini söyledi. PTT–Sen tarafından bu durumun tutanak altına alındığını ve olay sonrasında Engin Güneş'in Kütahya'ya üç ay geçici olarak görevlendirildiğini ifade etti. Balcı konuşmasında, "Üyemiz Engin Güneş'in tekrar görev yerine dönmesi için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılarak geri dönüşünün sağlanması ve mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz" dedi. 

Evrensel’in haberine göre Balcı açıklamasında, "08 Mart 2021 tarihinde yöneticilerimizce, örgütlenme çalışması için Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürlüğü’nde Merkez Müdürü tarafından Haber-Sen Genel Merkezince İl Temsilciği adına gönderilmiş olan 180 sayfalık sendikanın çalışmalarını anlatan kitapların, İdari Hizmet Sözleşmesi el broşürlerinin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bildirileri ve sendikamız resmi yazışma evraklarının iş yeri temsilcisinin masasından alınıp imha edilmesi kabul edilir bir durum değildir" dedi.  Bu evrakları imha edip yasaları hiçe sayan yetkili hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.