Güvenlik soruşturması isyan ettirdi: Belediye mahkeme kararı veremez!

Güvenlik soruşturması isyan ettirdi: Belediye mahkeme kararı veremez!

Atanmasına rağmen güvenlik soruşturması gerekçesiyle 15 aydır işbaşı yaptırılmayan Gezi direnişçisi Atıcı, Kadıköy Belediyesi önünde açıklama yaptı. "Belediye mahkeme gibi davranamaz, bu uygulamadan vazgeçin” çağrısında bulunan Atıcı'ya desteğe gelen diğer direnişçiler ise “Hayal ettiğiniz cenneti cehenneme çevireceğiz” dedi.

İzel Sezer / @izelsezer

CHP'li Kadıköy Belediyesi'ne KPSS ile zabıta memuru olarak atanmasına rağmen güvenlik soruşturması bahane edilerek 15 aydır işbaşı yapması engellenen Gezi direnişçisi Boran Atıcı, Kadıköy Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Devam eden ve hala sonuca bağlanmayan Gezi Davası bahane edilerek keyfi ve hukuksuz şekilde 15 aydır işbaşı yapması engellenen Atıcı, Kadıköy Belediyesi önünde KPSS ile kazandığı ataması için direniyor. Belediye önünde direnişini sürdüren Atıcı bugün düzenlediği basın açıklamasıyla Kadıköy halkını ve tüm emek dostlarını direnişi büyütmeye davet etti.

Atıcı'nın düzenlediği basın açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

GEZİ DAVASINI GEREKÇE GÖSTEREREK 15 AYDIR İŞE BAŞLATMADILAR

"Ben Boran ATICI. 2016/2 KPSS merkezi atamasıyla Kadıköy Belediyesi’ne 92.45 puanla zabıta memuru olarak atandım. Aynı zamanda bir Gezi direnişçisiyim. Gezi davası şuan devam eden ve herhangi bir karara bağlanmamış bir davadır. Kadıköy Belediyesi güvenlik soruşturmasında var olan Gezi davasını gerekçe göstererek 15 aydır işe başlatmamıştır.”

'TOPLUMU SİNDİRMEYE ÇALIŞAN UYGULAMALAR ASLA KABUL EDİLMEMELİ'

“Güvenlik soruşturmaları toplumun kamu alanında çalışacak kesimlerini lise ve üniversite çağlarında bile en küçük söz söyleme hakkına müsaade etmeyen uygulamalardır. Toplumu işsizlik ve geleceksizlik tehdidiyle korkutan uygulamalardır. Toplumu sindirmeye çalışan uygulamalar asla kabul edilmemeli ve her yerde en sert muhalefeti görmesi gereken uygulamalardır.”

'BU SORUŞTURMALAR MAHKEMELERİ HİÇE SAYIYOR'

“Bu soruşturmalar mahkemeleri hiçe sayan, tamamen emniyetin yorum ve isnadına dayanan suistimal edilmeye açık uygulamalardır. “Eğer siz emniyetin yorumlarıyla insanlara suçlu muamelesi yapacaksanız ne diye mahkemeler var?” sorusunu akla getiren, tamamen toplumu gerileten uygulamalardır.”

'15 AY UZUN BİR SÜRE'

“Kadıköy Belediyesi de benim aleyhime verdiği olumsuz güvenlik soruşturması kararıyla bu adaletsiz uygulamaların bir parçası olmuştur. 15 aydır kendileriyle görüşme ve durumu anlatma çabalarımın hepsinde 'sen git biz bir konuşalım haftaya sana döneriz' şeklinde olmuş ve bir hafta sonra herhangi bir dönüş olmamıştır. 15 ay uzun bir süredir. Böyle bir ilişkileniş biçimiyle de daha katlanılmaz bir hal almıştır. İşimi, ekmeğimi bu şekilde bir yaklaşım biçimiyle elimden alma çabalarına daha fazla sessiz kalmam imkansızdı. Ben de burada hafta içi her gün 12:00 ila 17:00 saatleri arasında oturma eylemi başlattım.”

‘BELEDİYE MAHKEME KARARI VEREMEZ’

“Kadıköy Belediyesi’ne çağrımdır. Bu haksızlığa ve hukuksuzluğa son verin. Anayasanın 38. maddesi açıktır. 'Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimse suçlu sayılamaz ve suçluymuş gibi uygulamaya da maruz bırakılamaz'. Mahkeme bana herhangi bir karar bildirmeden siz kendinizi mahkeme yerine koyup benim aleyhime karar verdiniz. Bunun kabul edilmesi asla mümkün değildir. Gezi direnişçilerine yapılan bu uygulamayı Kadıköy halkının da kabul etmesi mümkün değildir. Bunu oturma eylemimde bizzat kendi gözlerimle de gördüm. Vazgeçin. Su taşıdığınız değirmen toplumu öğütüyor. Buna daha fazla zemin hazırlamayın, çalışma hakkımı geri verin.Buradan bir kez daha haykırıyorum: Çalışma hakkımı alıncaya kadar direnmeye devam edeceğim!"

DİĞER DİRENİŞÇİLERDEN ATICI'YA DESTEK

Atıcı'nın basın açıklamasının ardından, Zeytinburnu direnişçisi Kenan Güngördü ve 2 yıldır güvenlik soruşturması bahanesiyle ataması yapılmayan sağlık emekçisi Berfin Aslan söz aldı.
'BEN BİLİM İNSANIYIM, BİLİM ÜRETMEK İSTİYORUM'

2016 yılında atamasının yapılmasına rağmen 2 yıl boyunca güvenlik soruşturması nedeniyle işe başlatılmayan biyoloji bölümü mezunu sağlık emekçisi Berfin Aslan ise "Ben bilim insanıyım, bilim üretmek istiyorum. Eğer bugün bilime önem verilseydi, üretim yapılsaydı bugün bu ekonomik kriz yaşanmayacaktı. Ne bilim, ne insan, ne adalet... Hiçbirinin değeri yok bu ülkede. Benim içim çok yanıyor. Bu süreç bizi çok yıprattı, bize bunu yapmasınlar" ifadelerini kullandı.

'AKP GİDECEK, BİZ KALACAĞIZ!'

AKP'li Zeytinburnu Belediyesi'nde taşeron işçi olarak çalışırken işine son verilen Kenan Güngördü, 157 gündür oturma eylemine devam ediyor. Güngördü, Boran Atıcı ve çalışma hakkını arayan tüm direnişçilere selam gönderdikten sonra şu sözleri söyledi: "Bize cehennemi yaşatanlar, hayal ettiğiniz cenneti cehenneme çevireceğiz. Bunu asla unutmayın. AKP gidecek, biz kalacağız!"