Günlerdir Suudi Arabistan'da rehin tutulan işçiler: 'Hak aradığımız için patronlar tarafından tehdit ediliyoruz'

Günlerdir Suudi Arabistan'da rehin tutulan işçiler: 'Hak aradığımız için patronlar tarafından tehdit ediliyoruz'

Riyad Metro İnşaatı projesinde çalışmak için Suudi Arabistan'a götürülen ve günlerdir kamp alanlarında rehin tutulan işçiler, Doğuş İnşaat tarafından tehdit edildiklerini bildirdi.

Hüseyin Naval - @huseyinNaval

Riyad Metro İnşaatı projesinde çalışmak üzere, Doğuş Grubu tarafından 2015 yılında Suudi Arabistan'a götürülen işçiler günlerdir rehin tutuluyor.

3 aydır hiçbir geliri olmadan kamp bölgelerinde bekletilen işçiler, Doğuş İnşaat patronları tarafından tehdit edildiklerini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde İleri Tv'ye konuşan işçiler, Suudi Arabistan'da yaşadıklarını anlatmıştı.

Haberin yayılmasının ardından, "Hakkımızı aradığımız için tehdit ediliyoruz" diyen Bahadır Sarıyaprak, "Haberler ve kendi sayfamda paylaştığım videolardan dolayı 'dava açacağız' gibi ve korkutma amaçlı söylemlerle tehditlerde bulunuyorlar" şeklinde konuştu.

Ayrıca işçilere zorla imza attırıldığını belirten Sarıyaprak, "Biz burada maddi açıdan çok sıkışık durumdayız. Şirket bize 3 aydır ödeme yapmıyor. Maddi olarak çöküş içinde oluşumuzu fırsata çeviren şirket, arkadaşlarıma teklifler yaparak belge imzalatmaya çalışıyor ' evinize gidemezsiniz diyor'" dedi.

'HAK ARAYIŞIM SUÇ DEĞİL'

Tehditlere karşı hak arayışına devam edeceğini söyleyen Sarıyaprak, "Başımıza gelebilecek sağlık sorunları ya da can kaybından Doğuş İnşaat ve Ticaret sorumludur. Şirketlerin politikalarını biliyorsunuz işçileri duymazlar duymak istemezler işçiden nefret ederler. Hak arayışım herhangi yasanın ihlali değil." dedi.